Anahtar Deliği 01.07.2017

Anahtar Deliği 01.07.2017

Anahtar Deliği 01.07.2017
KULİSLERDE ORTAYA ATILAN İSİMLER VE ANALİZLER
 
AK Parti kanadında Rize ve Trabzon benzerlik yaşıyor. Nasıl mı? Orada da il kongresi yaklaştıkça belediye başkan adayı kim olacak sorusu öne çıkıyor. Dikkat edin! İl kongresi diyoruz. Yani il başkan adayı sürecine girildiği halde, il başkanı kim olacak tartışmasının tam göbeğine belediye başkan adayı da kim olacak sorusu öne çıkıyor!

Rize’de İl Başkan adayları arttı. Prof. Dr. Recep Kasap, tekrar aday gösterilmemeli yada gösterilirse şunlar olur şu kaygılar ve endişeler olur gibi tartışmalar Ak Parti Rize teşkilatında konuşuluyor.

Trabzon cephesinde de gördüğümüz kadarıyla bir çok isim ön plana çıkarılıyor.

İl Başkanı şu olursa bu da belediye başkanı olabilir tahminleri sürüyor. Trabzon’da Rize’ye göre değişik bir yapı var. Rize’de Hasan Karal faktörü var. Lakin Trabzon’da Asım Aykan, Faruk Özak, Kemalettin Göktaş, Süleyman Soylu gibi isimler etkin…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun aday gösterilmeyeceği kulislerin tam göbeğinde söylenip duruyor. Bu iddialara Başkan Gümrükçüoğlu hiçbir şekilde cevap vermek yada başka birşey söylemek istemiyor.

Lakin aday olmak istediğini biliyoruz. Ak Parti’nin yukarıda yazdığımız öne çıkan isimlerinden bazılar, ‘ben istemem ama Cumhurbaşkanımız görev verirse görevden kaçmam’ diyor.

Bir de kimileri özel statüde aday belirleme yarışına girmiş durumda. Ortaya isimler atarak aday devşirmeye çalışıyorlar. En nihayetinde kanaatimiz Ak Parti’nin ve diğer partilerin seçeceği belediye başkan adayını kamuoyu yoklamasıyla Trabzon halkına sormaları gerekiyor. Trabzon kentini bütünleştirici isimler üzerinde dururken ekip anlayışıyla güçlü bir şekilde hizmet etme isteğini ön planda tutan isimler belirlenmelidir.

Evet Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ak Parti’de il kongresinden çok konuşuluyor tartışılıyor? Bunun nedeni nedir? Ekibi mi? Kendisinden doğan nedenler mi? İşte burasını kendisi de tahlil edebilir. Yıpranmışa ve yıpratılmışa benziyor. Bu tartışmalar bunu gösteriyor.

Başkan adayı olabilmesi bu süreçte çok zor gibi görülüyor. Bu noktada kendisi artık aday olmayı istiyor mu? İster gibi gözükse de tahminimiz artık belediye başkan adayı değilde milletvekili adayı olmak istiyor. Yani tahminimiz bu yönde yanlış da olabilir. Başkanlık koltuğunu bırakmaması gerektiğini isteyen de bazı onu destekleyen lobiler var. Evet bu doğru. Asım Aykan ister mi? Faruk Özak ister mi?

Bizce istemezler!

Genç dinamik heyecanlı birinin başkan adayı olmasını isterler.

Süleyman Soylu da böyle ister. Aynı zamanda onu da dinleyecek birini ister.

Onun kadar hızlı hareket eden birini..

Kulislere göre Mazhar Yıldırımhan en fazla konuşulan bu yönde olan bir isim. Ak Parti’de bazı derin isimler Mazhar Yıldırımhan olabilir diyorlar. Önünü Faruk Özak, Asım Aykan kesmezse.. gibi bir de tespitte bulunuyorlar.

Neden kessinler ki? Sorusu öne çıkıyor.

Bu hengamede Orhan başkan aradan çıkabilir. Böyle de bir şey var. Trabzon çok kavgacı kültürle doğan bir adayı Ankara’ya hiçbir zaman gönderemedi. Uzlaşı yapılarak belirlenen bir ismi güçlü gönderdi. Yani Trabzon’da Ak Parti teşkilatı kavga ederek bir ismi ortaya atarsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan daha önce de veto yedi şimdide yer! Bir de şu var Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne büyük bir ihtimal isimleri İçişleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu koyacak!
İşte o 5 dakika her şeyi alt üst edebilir.

Görünen o ki şu anda işte o 5 dakikaya sığdırılacak isimlerden kendi istediğinin güçlü olması için çabalayan Ak Parti lobileri hareketlendi. Şimdiden o 5 dakika için çırpınıyorlar. Trabzon’un geleceğine yön vermek için. Bu noktada Ak Parti’nin yanlış göstereceği kamuoyuna yanlış sunacağı bir isim CHP ve MHP’nin işine yarayabilir. Diğer bir iddia ise MHP’nin Ak Parti ile aynı aday belirleyebileceği yönünde..

Demedi demeyin olabilir.

Şimdilik bir kaç tespit analizle sizlerin önüne isimler koymaktan çok fotoğrafın bütününü göstermeye çalıştık. Lakin Ak Parti kulisler bir kaç isme kilitlenirken aradan sürpriz isimler gelebilir. Mesela Mustafa Beyazlı..

İsmi her yerel seçim öncesi gündeme gelir. Ha öyle heryerde değil kuytularda..

Öte yandan kentin sevilen siyaset üstü isimlerden Suat Hacısalihoğlu..

Bir kaç tane daha var..

Şimdi bazılarınız, “Hooppalaaa” sende yeni isimler çıkarıyorsun diyorsunuz lakin Ak Parti il teşkilatının ne zaman kafası karışık olsa ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etme’ modu ile ‘Yönetemezseniz yönetilirsiniz’ modu devreye sokulurken bir de parti üstü olması siyaset üstü olup her kesim tarafından kabul edilen olan isimler olmasına bu defa çok dikkat edileceği görülüyor.

Diğer bir konu ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konusu..

O da büyükşehir adayı olmak istiyor!

Lakin önüne Ortahisar’da yaptıkları konulunca iştahı kaçıyor.

Biraz daha çalışırsa olmaz da demeyelim olur. Tabi önce yanındaki 12 kişiyi değişecek üstüne yeni ekip kuracak da.. Bir de…

Neyse o konuya girersek yazı da bitmeyecek!

Burada keselim.

Daha sonra tahlillerimize tespitlerimize Ak Parti, CHP, MHP kulislerinden duyumlarımıza devam ederiz.
 
CENGİZ ÇOLAK’I GÖREVDEN KİM ALIRSA ONA OY VERİCEM
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde Seyfullah Kınalı, Recep Köksal, Osman Gökhan Bali, Cengiz Çolak..

Her daim tartışılırlar.

Her daim eleştirilirler.

Öyle çok eleştirilerlerki bazen bizde inanamıyoruz.

Kentin önünü tıkıyorlar bile deniyor.

Geçenlerde yeni birşey daha duyduk.

Trabzon camiasından bir isim.

Camianın nabzını iyi tutan bir isim.

Diyorki; “Kim belediye başkanı adayı olursa olsun, projelerine ‘Cengiz Çolak’ı başkan seçilirsem görevinden alacağım’ diye eklesin ona oy vereceğim’

Aynen böyle..

Vallahi bizde ‘pes’ dedik.

Siz ne dediniz?
 
HAYDAR REVİ SUSMA HAKKINI KULLANDI
 
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yurt dışında tatildeydi.

O tatildeyken kardeşi Sürmene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmesi gündeme bomba gibi düştü.

Ardından eşinin daha önce personelken daha sonra müdür yapıldığı tartışılmaya başlandı!

“Hizmet etmek için gelenler yanındakilere çevrelerindekilere hizmet ediyorlar” gibi eleştirilerin dozu çok sert olmaya başladı.

Bu kadar eleştiriye bir cevabı olacaktır diye düşündük.

Olur olur dedik.

Kaçmaz olur falan diye ekledik.

Yok!

Susma hakkını kullanacakmış. 
 
AK PARTİ YÖNETİCİSİNDEN +18'Lİ ELEŞTİRİSİ
 
AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Murat Zeki Solak, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yine bir paylaşımda bulundu. Paylaşımı çok enteresandı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünden dem vuruyordu.
Solak bakın CHP ve Kılıçdaroğlu’nu nasıl eleştirdi;

“Türkiye kadim tarihinden aldığı güçle bütün terör örgütlerine karşı inanılmaz bir mücadele vermektedir.

Bu nedenle tarihe adını kanları ile yazdıran şehitlerimize ve tüm gazilerimize yürekten müteşekkiriz.

Bu şanlı ülkenin bu şanlı mücadelesini sekteye uğratmak isteyenler, çeşitli algılar yaratarak, abuk sabuk ilanlar vererek, akıllarınca milli birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek istiyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde terör örgütlerinin her türlü faaliyetlerine karşı gözü pek şekilde eşsiz bir mücadele veren İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, algı yönetimleriyle terörle mücadeleyi sulandırmak isteyenlere ağızlarının payını hak ettiği şekilde verdi ve verecektir de.

Şunu unutmayın;

Sanal yalanlarla karalamak istediğiniz bu ülke, her gün yeni kahramanlarla karşınıza dikilecektir!

Saklandıkları inlerinde tir tir titreyenlerin yalanlarının ömrü mumunki kadar bile değildir.

Böylesi bir süreçte adeta terör örgütlerine çanak tutar vaziyette HDP ile işbirliği konumuna geçen, sanki bir yerlerden emir almışçasına yürüyüşlere başlayan CHP’nin durumu ise vahimden öte gaflete delalettir!

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gaflet ve dalalet içinde” sözü tam da bu durumları anlatıyor. CHP’yi Atatürk’ün kurduğu parti konumundan, ülke için hayırlı bir muhalefet partisi haline getirmekten öte uçurumun kenarına götürmeyi bir maharet sayan lideri, +18 kasetle başa geçen Kılıçdaroğlu’na tek bir lafımız vardır;

Gittiğin yol, yol değildir!

Bu yoldan geri dön ki CHP’ye gönül veren vatanseverlere, bu ülkenin temiz insanlarına ihanet etme. Yaptığın bu her türlü provokasyona açık yürüyüş sana o koltuğu kasetle verenleri çok mutlu edebilir ama vatansever yurttaşlarımızı asla!”
 
TRABZON’DA FİLM FESTİVALİ HAZIRLIKLARI
 
Trabzon’da 16-26 Ağustos tarihleri arasında Uluslararası Film ve Kültür Sanat festivali düzenleneceğini daha önce yazmıştık. Bu işin başını İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, Anadolu Eğitim, Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan çekiyor. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bugüne kadar yerel yöneticilerimiz böyle bir organizasyon nasıl akıl edemediler hayret ediyoruz! Aykan ve Çağlayan bu işe el attılar. Peki kent yöneticileri bu işe el attı mı? Yani detsek veriyorlar mı? Hayır.

Herkes atmış bacak bacak üstüne bakıyor.

Hafiftende sitemkar gözlerle izliyorlar.

Hadi beyler az kaldı.

Festival organizasyonu yapan ekibe de bir iki çift lafımız var.

Dünyanın gözünü Trabzon’a çekecek etkinliklere başlayın artık.

Sokak sokak giydirin her yeri.

Her yerde Trabzon Film festivali başlıyor yazsın.

İlginç görüntüler oluşturun.

Gönüllülerinizi artırın.

KTÜ’den yüzlerce öğrenci gönüllü bulup tişörtlerini giydirip kentte dolaştırın.

Yahu hadi ama acele edin.

Vallahi programlar elinizde kalır apışıp kalırsınız ortada!

Bu kenti de kendinizi de rezil etmeyin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber