Ali Babacan-Davutoğlu Trabzon’u mercek altına aldı

Selçuk Özdağ Trabzon'da kritik isimlerle görüştü

Ali Babacan-Davutoğlu Trabzon’u mercek altına aldı

Haber61/Haber Servisi - Analiz Haber

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kurmak için düğmeye bastığı partinin kuruluşunun iskeletini oluşturmaya çalışan Selçuk Özdağ, Trabzon’da bir süre önce incelemelerde bulunduktan sonra, kentten ayrıldı. Şehirde kaldığı süre içerisinde Trabzon Kurucu İl Başkanı teklif ettiği 5-6 isim olduğu öğrenilirken, kulislerde hareketlenme başladı. Bu isimler arasında AK Parti’nin önemli isimlerinin de yer aldığı konuşuluyor.
Öte yandan Haber61’in sorularını yanıtlayan Selçuk Özdağ, “Tabiki Trabzon’da bize her partiden bir teveccüh var. Bunu görüyoruz. İlgiden dolayı mutluyuz.  Çalışmalarımız sürüyor. Sağlıklı bir yapı kurmaya çalışıyoruz.” dedi.

Özdağ çalışmalarının planlamasını şu şekilde anlattı;”Program ve tüzük çalışıyoruz, logo ve isim ve kurucular kuruluna çalışıyoruz. Önceliğimiz bu sıralamayla gidiyor. Ardından kurucular kurulunda bazı özellikleri gözeteceğiz. Bölge dengeleri önemlidir. Kadın, erkek, siyaset yapma özelliği, akademisyen özellikleri gibi…”

Görüştükleri kişilerin terör örgütleriyle herhangi bir bağının olmamasına özellikle çok dikkat ettiklerini ifade eden Özdağ, “Ahlaklı liyakatlı, ehliyeti kimseler hareket etmek istiyoruz. Bizim için bu özellikler çok önemlidir. Kendisi için değil milleti için ve devleti için siyaset yapma özelliğine sahip omak!” diye konuştu. 

“Trabzon’da kimlerle görüştünüz?” sorusuna Özdağ, 50’ye yakın kritik isimlerle görüşme yaptıklarını ifade etti. İlk grup 7-8 kişi, ikinci 10-15 kişi tarzında görüşmeler olduğunu belirterek, Araklı, Maçka, Akçaabat’tan bu isimlerin younlukta olduğunu söyledi. 
Hemen hemen her partiden isimler olduğunun da altını çizidi.

Selçuk Özdağ, Trabzon’dan ayrıldı ama kulisler onun ardından çalkalanmaya devam etti. Aldığımız duyumlara göre kurucu il başkanı teklif ettiği, 5-6 isim arasında 2 kişinin medya ile ilintili olduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler