AK Partili yöneticiden olay sözlere olay cevap!

Sosyal medyadaki sözleriyle olay yaratan Trabzon'da AK Partili yönetici Tufan Uzlu, basında çıkan sözleriyle ilgili Haber61’e önemli açıklamalar yaptı.

AK Partili yöneticiden olay sözlere olay cevap!

Haber61 / Özel Haber 

AK Parti Ortahisar İlçe Yöneticisi Tufan Uzlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımlar olay oldu. Bazı basın yayın organları yazılanları “ Hayırcılara tehdit” şeklinde naklederken Uzlu Haber61’e açıklamalarda bulunarak iddialara yanıt verdi.


Yaklaşan referandum önceki süreçte sosyal medyada yaşanan “Evet- Hayır” geriliminin son perdesi Trabzon’da yaşandı.  AK Parti Ortahisar ilçe yöneticisi Tufan Uzlu’nun sosyal medyada yazdıkları ses getirdi. Birgün Gazetesi’nde yer alan habere göre yaptığı bir paylaşım sonrası gelen yorumlara yanıt veren Uzlu’nun  “Hayır’ı destekleyenlerin yanında teröristler ve batılı devletlerin de oluşu büyük bir şüphe duymamıza sebeptir. Vatandaşlarımızın bir kısmının AK Parti düşmanlığı derken hırslarının akıllarının önüne geçtiğini görmek büyük bir üzüntü oluşturmaktadır.

Milletimiz üzerine oynanan oyunlar devam etmektedir. İnşaAllah kardeşi kardeşe düşman eden, bu sistemden kurtuluruz. EVET Ülkemiz için yeni bir zafer olur İnşaAllah” ifadelerini kullandığı ardından bir başka yoruma da  “Buradan kendimi ihbar ediyorum... Olası bir kalkışmada DEVLETİ beklemeyeceğim... Siz de beklemeyin… Azdan az çoktan çok... Sizinle yarım kalan hesabı sokak sokak mahalle mahalle göreceğiz... Cesetlerinizden köprü yapmayan namerd olsun...

Bahar geliyormuş.. Gelsin bakalım. ‘Kanınızla banyo yapmayan’ soysuz köpektir. Gelin ki içimizde dinmeyen öfkeyi leşinize bakarak dindirelim. Siz de o yürek var mı lan…15 Temmuz gecesi kulağımda yankılan o sesle sesleniyorum size ‘Bu saatten sonra canını düşünen soysuz köpektir Ama şunu da biliyorum ki sizde o yürek yok Sümüklünün P..'leri… Biz bekliyor olacağız… Topunuz gelin...” şeklinde cevap yazdığı öne sürüldü.

Haberin yer aldığı gazete Uzlu’nun sözlerinin referandumda  “Hayır” diyecek vatandaşlara yönelik olduğunu öne sürdü.

Tepki çeken bu olay sonrası Haber61’in sorularını yanıtlayan Uzlu yaşananlara açıklık getirdi.

Sosyal medyada yazdıklarının çarpıtıldığını söyleyen Uzlu, mevzu bahis gazete hakkında mahkemeye başvurduğunu dile getirerek "Benim FETÖ ve PKK Terör örgütü için yaptığım paylaşımlar çarpıtıldı.Sanki Evet Hayır tercihleri için yazdığım şeklinde değerlendirildi. Ben Evet'çi veya Hayır'cı olsun herkesin kararına saygı duyan bir insanım. Sonuçta benim Hayır diyen kardeşlerim arkadaşlarım var. Onlarla oturup beraber çay içiyoruz, yemek yiyoruz. Burunları  kanasa koşarım, burnum kanasa onlar koşar. Demokrasinin güzelliği de bu.

Fakat biz ülke çıkarı ve menfaatinde evet için çalışan yöneticileriz. Ben FETÖ gibi örgütlerin tekrar ayaklanma yapma ihtimaline karşı yazdığım bir yazıydı. Ben PKK’nın bahar hazırlığı yaptığını söyledim. Dedim ki “Biz vatanseveriz yapın bakalım. Sizi kanınızda boğarız, kanınızda banyo yaparız. Gerekirse leşinizle beraber boğaza köprü yaparız.”  Benim söylemiş olduğum vatan hainleriyle ilgili. Ben dedim ki kendi kendimi de ihbar ediyorum. Ben vatanımı pkk veya diğer örgütlere karşı savunurum kanımı dökerim.

Hakaretvari kelimelerim de var ama vatan hainlerine karşı var. Vatanın milletin yanında olan arkadaşlar da tepki gösterdi ben onu anlayamadım. Kesinlikle evet veya hayır konusunda bir şey yok. Tamamen ülkeyi tehdit etmeye kalkan hainlerle ilgili söylediğim şeylerdir ve aynen hala şeyleri de söylüyorum. Vatanımın bir karış toprağında gözü olanın gözünü oyarım. Dostlarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla o gazete CHP’li görünerek PKK, DHKPC propagandası yapıyor. Nasıl işlerine geliyorsa öyle alıp yorumladılar. Okumayanlar da onlardan görüp tepki gösterdiler. Ben bunları pek kaale almıyorum. Ama üzülüyorum. Tepki gösteren bazı klavye kabadayıları var mesela onların ülkücü olmalarına üzülüyorum. Onların benimle aynı karede olmaları gerekirken bakıyorum yapmış oldukları hizmet şer odaklarına, bu beni üzüyor. Yaşanan olayla ilgili partimizin gerekli organlarının bilgisi var”
 ifadelerini kullandı.



"FETÖ HALA BİZİM İÇİMİZDE VAR"

Uzlu ayrıca 'evet' yazılı bir fotoğrafında;  “Ey parti adı altında toplanmış militan topluluğu. İhanetiniz çok büyük. Belgeli.Sadece bekliyoruz… Şafak sayıyoruz..” ifadeleriyle ilgili de açıklamada bulundu. Yazdıklarının tamamen FETÖ’ye hizmet eden ve 16 Nisan’da temizlenecek olan vatan hainleri için olduğunu belirten Uzlu, hala kendi partilerinin içerisinde de bu örgütün tamamen temizlenmediğini kaydetti.

Uzlu şöyle konuştu: "Bizim içerimizde yok mu FETÖ’ye hizmet eden? Sonuçta düne kadar aynı kıblede aynı saftaydılar. Bunların yaptıkları ortadaydı. 15 Temmuz’dan sonra gördük. Hala daha kendi içerimizde var. Kendi sülalemde de var. Hepsini ihbar ettim. Babam da olsa kardeşim de olsa, bu vatanın bir karış toprağında gözü olan umurumda değil, ben vatan haini diyorum." 

KAYNAK BELİRTİLMEDEN KULLANILAMAZ





 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber