Tonya Salih Cora'ya sahip çıktı

Geçtiğimiz günlerde Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın bıçaklanmasının ardından HDP’li bazı isimler “Darısı Salih Cora’nın başına” şeklinde bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Tonya Salih Cora'ya sahip çıktı

Tonya'da yapılan basın toplantısı ile tepki gösterildi. Tonya Belediye başkanı osman Beşel ve Şalpazarı belediye başkanı Refik Kurukız'ın konuşma yaptığı basın toplantısına Akçaabat, Çarşıbaşı, Şalpazarı, Beşikdüzü MHP ve Ak partili ilçe başkanları ve pertililer katıldı.

WhatsApp Image 2022-12-10 at 14.57.32

Tonya Belediye başkanı Osman Beşel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

WhatsApp Image 2022-12-10 at 14.57.00

Türkiye Cumhuriyeti son yıllarda uzun yıllardır ülkemizi bölerek devletçiklere ayırmak ve terör devleti kurmak üzere Milli birlik ve beraberliğimizi, vatanımızın bütünlüğünü, Devletimizi ve bayrağımızı hedef alarak ülkemizin başına bela olan, binlerce ocağa ateş düşüren, ekonomimize büyük darbe vuran, huzurumuzu  ve can güvenliğimizi yok eden terör belası ile mücadelede önemli adımlar atmaktadır. Terörle mücadele konusunda tarih yazılmaktadır. Terörün kökünün kurutulması için bütün hedefler yerle bir edilmektedir.
Bu kararlı tutum terörist ve terörist yardakçılarını rahatsız etmektedir. Bu mücadeleyi ortaya koyanlar sürekli hedef gösterilmektedir. Ayrıca terör örgütlerinin hedef ve eylemlerini meşrulaştırmak için meşru zeminlerde ve Yüce Meclisimizde pervasızca konuşmalar yapılarak teröristler ve terör eylemlerini akıllarınca meşrulaştırmaya çalışılmaktadır.
Buna karşılık tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet şuuruyla hareket ederek milli ve dik duruş gösteren; yeri geldiğinde gözünü budaktan sakındırmayan, yeri geldiğinde de sözünü muhatabından esirgemeyen Milletvekillerimizin bir tanesi de şehrimizin evladı Salih CORA’dır.
Salih CORA vekilimizin TBMM kürsüsünde ve komisyon çalışmalarında sergilediği bu ilkeli ve milli tutum ve davranış, bölücü zihniyette olanlara sürekli rahatsızlık vermektedir. Bu rahatsızlı 7 Aralık Tarihinde TBMM’de Salih CORA vekilimizin açık hedef gösterilmesi ve bıçaklanmakla tehdit edilmesi şeklinde bir skandalla açıkça kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.
AK PARTİ Grup Başkan Vekili Sayın Mustafa Elitaş’ın 7 Aralık günü TBMM’deki konuşması sırasında, Yenilikçi Parti Genel Başkanı Öztürk YILMAZ’ın bıçaklı saldırı sonucu yaralanma hadisesini konu ederek kendisine geçmiş olsun dileğini ilettiği anda;  vekilleri terör örgütü tarafından tespit edilen malüm partinin, adını dile getirmekten haya ettiğim bir vekili meclis kürsüsüne doğru “darısı Salih CORA’nın başına” şeklinde bağırarak Vekilimizi hedef göstermiş ve bıçaklı saldırı ile tehdit etmiştir.
Şahsım ve Tonya halkı adına TBMM çatısı altında bulunmuş olmasını zul addedeceğim bu kişiyi, zihniyetini ve davranışını esefle ve şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum.
 
Terör ve terör uzantılarının temel amacı bu duruşta olan kişileri yıldırmaya, sindirmeye ve pasif hale getirmeye çalışmaktır. Elbette ki Salih CORA bu toprakların yetiştirdiği ve ailesinden Şehit veren birisi olarak ne korkacak, ne sinecek, ne de yılgınlığa kapılacaktır.
Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Milli birlik ve beraberliğimiz konusunda her zaman her yerde ve her şartta gösterdiği şuurlu, kararlı ve dik milli duruş gibi; olay sırasında Meclis kürsüsünden anında muhataba karşı verdiği cevaplarla hodri meydan diyerek meydan okumuş olması da hemşehrileri olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.
Türk siyaseti zaman zaman ağır imtihanlar vermiştir. Siyaset özü itibariyle bizlerin temsil edildiği ortam ve bizleri temsil eden kişilerden mütevellittir. Dolayısıyla böyle durumlarda siyasete ve siyasetçiye sahip çıkmak milletimizin kendi iradesine sahip çıkmasıdır.
Şayet bu ruh milletin şuurunda canlanmazsa yönetim ve organizasyonlar adım adım şiddete teslim olmaya doğru gider ve belli bir süre sonra da aciz durumda kalarak siyasetin üzerine karabasanlar gibi vesayet odakları çöker.
Belli ki; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Gençliğe Hitabe metninde işaret ettiği “dahili ve harici bethahlar” varlığını ve faaliyetini bugün de sürdürmektedir. Bütün bu ahval ve şerait altında irademizin temsilcisi Vekilimiz ve Vekillerimiz de, onları seçen irade sahibi bizler de ne yapacağımızı gayet iyi bilmekteyiz.
Bilinmelidir ki hepimizin ortak değeri olan bu ülkenin Milli Birlik ve Beraberliği ve Bölünmez Bütünlüğü ile ona sahip çıkan Salih CORA ve Salih CORA gibi vatanperverlerin güvenliği söz konusu olduğunda siyaset üstü bir yaklaşımla Salih CORA’da, arkasındaki bizler de her şeyi bir kenara koyar, ne gerekiyorsa onu yaparız. Düşman okları kime yönelmişse onunla beraberiz ona sahibiz. Bundan kimsenin bir şüphesi ve tereddütü olmamalıdır.
İşte bugün buraya gelen herkes bu bilinçle ve şuurla kendisine, kendi seçtiği vekiline ve onun savunduğu değerlere sahip çıkmak için buradadır.
Hepinizi kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum ve hepinizden Allah razı olsun diyorum.
Bizler bu anlayış ve yaklaşım içinde olduğumuz müddetçe hiçbir fitne fesat tohumu aramızda çimlenemeyecek, hiçbir tehdit de bir mana ifade etmeyecektir.
Salih cora bizim için mühimdir. Gece gündüz çalıştığına yakınen şahit olduğum ve İlçemize tarihi değerde bir çok hizmetin gelmesine vesile olduğuna hepinizin şahit olduğu bir evladımızdır.
Tonya yeni Devlat Hastanesi, İskenderli Tonya karayolu ve Çayırbağı Tonya karayolu inşaatları, Dere ıslahları, Kadıralak yayla yolu, Milli eğitim alanındaki yatırımlar, Spor alanındaki yatırımlar, Yüksekokul ve Yurtlar, Binaların Cephe düzenlemeleri gibi Şehrimizin imarı ve güzelleştirilmesine yönelik çalışmalar, Toki konutları ile ilgili çalışmalar, Turizm yatırımları, Süt Fabrikamız ve diğer tarımsal yatırımlar, Canikdere Şelalesi yürüyüş yolu, Güneş enerji santrali, Yol beton ve asfaltlamaları, Belediyemizin makine parkının güçlendirilmesi, Jandarma yerinin otopark ve park yapılması, Pazaryeri otopark düğün salonu ve gençlik merkezi tesisi inşası, yüzlerce gencimizin iş sahibi yapılması gibi İlçemizle ilgili daha bir çok hizmette emek ve katkısı vardır.
Bu açıklama ile kendisinin yanında olduğumuzu ifade ederken aynı zamanda gücüne güç, moraline de moral katmak istedik. Sağ olsun, var olsun, ömrü uzun ve bereketli, hizmetleri de daim olsun Allah ondan razı olsun, Allah ondan ve sahip çıkan sizlerden razı olsun.

Daha sonra söz alan Şalpazarı Belediye başkanı Refik Kurukız ise;

WhatsApp Image 2022-12-10 at 14.57.02

Bugün Tonya’da Salih Cora ile birlikteyiz. Salih Cora’yı Tonyalı olarak anlatmak kolay. Bir de Şalpazarı’ndan dinleyin. Salih Cora bizim için, Osman başkanının anlattığı hizmetler değildir. Salih Cora bizim için gönül adamı, bir kardeş, bir evlat, bir baba olarak görüyoruz kendisini. Salih Cora gecenin 12’sinde ya da yeni güne başlarken 3’ünde 5’inde aradığımda telefonun karşısındaki gönül adamı. Çocukla çocuk, büyükle büyük, gençlerle genç. Siz Dağı’nda, Kuzuluk’ta sabah kahvaltısını yapan, gecenin 1’inde 2’sinde bakanlıklarda bizimle dolaşan kıymetli vekilimiz. Duyduk ki, TBMM’de, Gazi Meclis’den kendisine sataşmalarda bulunulmuş. Vekilimiz bunlara aldırış etmez. Çünkü vekilimiz Türk milliyetçiliğiyle, bayrak sevdasıyla yetişmiş, büyümüş bir insan. Ama asıl olan 600 tane milletvekilinden Salih Cora’yı işaret etmenin anlamı nedir? Buna bakmak lazım. Buna baktığımız zaman, Soylu bakanımızın terörle mücadelesinde onun yanında gördüğümüz vekilin anlamı olduğunu görüyoruz. Ona baktığımızda Türk düşmanlarının karşısında çelik bilek gibi duran Soylu bakanımızın iradesini görüyoruz. Yeni bir partinin genel başkanı ofisinde bıçaklanıyor ve Bingöl milletvekili, adını bile söylemek istemiyorum. PKK uzantısı Türk milletinin düşmanlarının mecliste olan ve böcek gibi gördüğüm şahıs, vekilimize diyor ki ‘darısı senin başına’. Biz Orta Asya’dan, Ötüken Vadisi’nden, kılıç sallayarak geldik bu coğrafyaya. Atımızın ayaklarındaki nal sesiyle, kılıç şakırtısıyla geldik. Demirden korksaydık, sizin gibi olurduk. Dağlara kaçardık. Ama biz milletin bağrında ve gönlündeyiz. Biz Salih Cora’yız. Salih Cora’yı bu milletin duaları korur. Ancak sizi koruyacak dağdaki teröristleriniz de kalmadı. Soylu bakanımız sayılarınızı söylüyor. Üçer, beşer bir elin parmaklarıyla ifade edilen sayılara indiniz. Bilge liderim Devlet Bahçeli, söylüyor sizin sonunuzu. Salih Cora vekilimize bu milletin gönlü vicdanı, kalbindeki en güzel yer, duaları korur. Ama siz kim koruyacak? Kandil’de kaçacak delik arıyorsunuz. Bu vesileyle şunu demek istiyorum, Salih Cora bizim, Salih Cora Tonya’nın, Salih Cora Trabzon’un, Salih Cora Türk milletinin kıymetli evladıdır. Onu seviyoruz. Rabbbim yolunu bahtını açık eylesin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber