Yangaz ne demek? Yangaz TDK anlamı nedir?

Genellikle Karadeniz Bölgesi’nde kullanılan ve ülke genelinde çok bilinmeyen bir kelime olan Yangaz ne demektir, Yangaz TDK Anlamı Nedir ?

Yangaz ne demek? Yangaz TDK anlamı nedir?

Çok bilinen bir dizi üzerinden duyulan ve merak edilen kelimelerden biri yangaz olarak öne çıkıyor. Özellikle Doğu Karadeniz yöresine ait olan bir kelime olarak bilinen yangaz için birçok vatandaş internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Yangaz ne demek, yangaz TDK anlamı nedir? İşte ayrıntılar

Yangaz: Türkçe "yangurmak" (anırmak kelimesinin kökeni), "yangramak" kelimelerinden gelir. Bu sözcükler gürültü etmek, çınlamak anlamlarına gelir. Aynı zamanda her türlü haltı yiyen adam, her türlü dümeni çeviren ya da 'Pis işler çeviren' anlamına da gelmektedir. Ağırlıklı olarak Karadeniz bölgesinde kullanılan yangaz, yangurmak, yangramak kelimelerinden gelir. Bu kelimeler gürültü etmek anlamına gelir. Yangaz kelimesi haylaz ve yalancı gibi anlamlarının yanı sıra aynı zamanda her türlü numarası olan, pis ve kötü işler çeviren kişilere de denilmektedir. Sen Anlat Karadeniz dizisinde Murat ve Fatih karakterlerine de bu sebepten ötürü yangaz diye lakap takılmıştır.

Daha çok Karadeniz bölgesinde kullanılan yangaz kelimesi, Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında ‘gürültü etmek’ anlamına gelmektedir. Ayrıca bu gibi birçok değişik anlamları üzerinden de yangaz kelimesi cümle içerisinde kullanılabilmektedir. 

Yangaz ne demek? Yangaz TDK anlamı nedir?

 Yangaz Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?
Yangaz
kelimesi son dönemlerde televizyonda ve yazılı basında çok sık karşılaşılan sözcükler arasında yer alıyor. Bu kelimenin değişik anlamlarının bulunduğunu dile getirmek mümkün.
 - Gürültü etmek,
 - Haylaz,
 - Yalancı,
 - Her türlü numarası olan,
 - Pis ve kötü işler çeviren, 
 - Dolandırıcı,
Bu gibi farklı anlamları üzerinden kullanılan yangaz kelimesi, bir dizi projesinde kullanılması ile birlikte halka da yansımış durumda. Yavaş yavaş ülke çapında yaygınlık gösteren bu kelimeyi değişik cümleler üzerinde kullanmak mümkün. Özellikle herhangi bir kişi ya da bireyin yaptığı hareket ve kişiliğine uygun şekilde değerlendirilmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler