Zokoralı Fildişi Drogba ile güldü

2012 Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili, turnuvaya galibiyetle başladı. Chelsea'li Drogba'nın tek golüyle Sudan'ın mağlup eden Fildişi'nde Zokora ve Eboue forma giymedi.2012 Afrika Uluslar Kupası'na, B Grubu'nda oynanan iki maçla devam edildi.Ekvato

Zokoralı Fildişi Drogba ile güldü

2012 Afrika Uluslar Kupası'nda Fildişi Sahili, turnuvaya galibiyetle başladı. Chelsea'li Drogba'nın tek golüyle Sudan'ın mağlup eden Fildişi'nde Zokora ve Eboue forma giymedi.

2012 Afrika Uluslar Kupası'na, B Grubu'nda oynanan iki maçla devam edildi.

Ekvator Ginesi ile Gabon'da düzenlenen turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fildişi Sahili, gergin geçen maçta Sudan'ı 1-0 yendi ve kupa mücadelesine galibiyetle başladı.

Fildişi Kıyısı'na 3 puanı getiren golü, 39. dakikada yıldız futbolcu Didier Drogba attı.

Bu karşılaşmada Galatasaray forması giyen Emmanuel Eboue ve Trabzonsporlu Zokora, forma giyme şansı bulamadı.

Ordusporlu Gosso'nun ilk onbirde başladı maçta 90 dakika sahada kalırken, eski Galatasaraylı futbolcu Abdul Kader Keita, oyuna 80. dakikada Cheik Tiote'nin yerine dahil oldu.

Günün ve grubun diğer maçında ise Angola ile Burkina Faso karşı karşıya geldi. Maçtan 2-1 galip ayrılan Angola, bu sonuçla ilk maçların ardından grubunda lider konuma geldi. Angola'nın gollerini 48. dakikada Mateus Da Costa ve 68. dakikada Manucho atarken, Burkina Faso'nun tek golünü 58. dakikada Alain Traore kaydetti.

İlk maçların ardından gruptaki tablo şöyle oluştu:

Takım O G B M A Y P

-----------------------------------------------

1- Angola 1 1 0 0 2 1 3

2- Fildişi Sahili 1 1 0 0 1 0 3

3- Burkina Faso 1 0 0 1 1 2 0

4- Sudan 1 0 0 1 0 1 0

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor