Zokora göz altlarını neden boyadı?

Gözlerinin altına siyah boya çekerek Emre’nin karşısına çıkan Zokora’nın bu yöntemini Afrika’daki insanlar ava çıkarken kullanıyor. Siyah çizgiler aynı zamanda ‘kendine cesaret, rakibine korku’ anlamı da taşıyor. Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan

Zokora göz altlarını neden boyadı?

Gözlerinin altına siyah boya çekerek Emre’nin karşısına çıkan Zokora’nın bu yöntemini Afrika’daki insanlar ava çıkarken kullanıyor. Siyah çizgiler aynı zamanda ‘kendine cesaret, rakibine korku’ anlamı da taşıyor.

 

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan olaylı maç geride kalmasına rağmen, Zokora ve Emre arasında yaşanan gerginlik sıcaklığını koruyor.

 

Kadıköy’de oynanan maçta Sarı- Lacivertli futbolcunun ırkçı söylemlerine maruz kaldığını iddia eden Fildişi Sahilli oyuncu, Avni Aker’de oynanan maçta önce Emre’nin elinin sıkmamış, maç esnasında da uçan tekme atarak kendince intikamını almıştı. Avni Aker çimlerine gözlerinin altına boya sürerek çıkan Zokora’nın bu hareketinin nedeni de ortaya çıktı.

 

YEREL ADETLER BÖYLE

 

Emre’nin kendisine yaptığı ırkçı söylemlerin yanı sıra hak ettiği cezanın verilmediğine de inanan Zokora, kendisini F.Bahçe maçına, doğduğu topraklar olan Afrika’ya özgü yöntemlerle hazırladı.

 

Gözlerinin altına boya sürerek maça çıkan Trabzonlu oyuncu gücü simgeledi. Çünkü Afrika’daki yerel adetlere göre gözaltına siyah boya sürülmesinin iki anlamı var.

 

Afrika yerlileri ava çıktıkları zaman gözlerinin altına siyah boya sürüyorlar. Bunun yanı sıra ‘kendine cesaret, rakibine korku’ anlamı taşıdığı için de bu yöntemin uygulandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler