Zaferspor ihraç edildi

Trabzon 2. Amatör Küme'de, 64 yaşındaki Şerif Kunt'un başkanlık, antrenörlük yaptığı ve futbol oynadığı, eşi Hafize Kunt'un ise malzemecilik ve genel kaptanlık görevini yürüttüğü Zaferspor, bir takımda aynı kişinin hem antrenörlük hem de futbolculuk yapam

Zaferspor ihraç edildi

Trabzon 2. Amatör Küme'de, 64 yaşındaki Şerif Kunt'un başkanlık, antrenörlük yaptığı ve futbol oynadığı, eşi Hafize Kunt'un ise malzemecilik ve genel kaptanlık görevini yürüttüğü Zaferspor, bir takımda aynı kişinin hem antrenörlük hem de futbolculuk yapamayacağı gerekçesiyle ligden ihraç edildi.

Şerif Kunt, 1986 yılında kurduğu Zaferspor'da hem başkanlık hem antrenörlük yaparken, futbol oynamaya da devam etti. 58 yaşındaki eşi Hafize Kunt da yedek kulübesinde oturarak, genel kaptanlık görevini yürüttü, futbolcuların giysilerini evinde yıkayarak bir anlamda malzemecilik yaptı, pişirdiği yemeklerle oyuncuların karnını doyurdu.

Şerif Kunt, 3 sezon öncesine kadar takımda başkanlık, antrenörlük ve futbolculuğu bir arada yürüttü. Ardından Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşleri Kurulu tarafından Amatör Futbol Ligi'nde uygulanacak esaslarda değişiklik yapıldı. 'Bir görev için bir lisans' başlığını taşıyan düzenleme ile "bir kişinin takımda aynı anda hem antrenörlük hem de futbolculuk yapamayacağı" yönünde karar alındı.

 

Son 2 sezon başka antrenörle yoluna devam eden Zaferspor, bu sezon maddi imkansızlıkların da etkisiyle bir antrenörle anlaşamadı. Şerif Dede, maddi sorunları çözüp bir antrenörle anlaşabileceğini düşündü ancak altyapıdaki sporculara da antrenörlük yapamayacağı için fazla gönüllü olmadı.

Hem futbol oynayarak dünyanın en yaşlı amatör oyuncusu olma hedefini gerçekleştirmek isteyen hem de antrenörlükten kopmak istemeyen Şerif Kunt'un, kulüple yaptığı antrenörlük sözleşmesi kabul edilmeyince kurallar gereği önce Zaferspor ihtar edildi, ardından da ligden ihraç edildi.

 

Bugüne kadar, kendisinin de oturduğu takımı ile aynı adı taşıyan Zafer Mahallesi'nden birçok oyuncu yetiştiren, onları spor alanına çekerek kötü alışkanlıklardan kurtaran, dertleriyle ilgilenen, iş bulan Şerif Dede ile Hafize Nine, ihraç kararıyla büyük üzüntü yaşadı.

 

Bölümlüspor ile yapacakları maç öncesi kararı öğrenen Şerif Kunt, bunu oyuncularına, maçın oynanacağı Yavuz Selim Sahası'ndaki kulübün soyunma odasında, eşinin de bulunduğu sırada açıkladı. Bu sırada Şerif Kunt ile Hafize Kunt'un gözleri doldu.

 

İkisi erkek 3 çocuğu ve 7 torunu olan Kunt çiftinin, erkek çocukları kulüpte futbol oynadı. Kunt çiftinin 2 oğlu daha sonra üniversiteyi kazandı ve hakemlik yapmayı tercih etti.

 

-"Özgürlüğümü istiyorum"-

Yaşanan süreci  anlatan Şerif Kunt, 1967 yılında futbola Araklıspor'da başladığını, aralıksız 45 yıldır Amatör Lig'de futbol oynadığını belirtti.

Zaferspor'da bugüne kadar binlerce sporcu yetiştirdiğini ifade eden Kunt,

"Amatör İşler Kurulu'nun kararları gereği son 2 sezon başka antrenörlerle anlaştık. Maddi imkansızlıklar nedeniyle de bu sezon yeni bir antrenör ile anlaşamadık. Amatör ligde yönetimler maddi gücü olmayan kişilerden oluşuyor. Belki bir şekilde antrenör sorununu halledebilirdik. Başka bir antrenör ile anlaşsak yine diğer kategorilerdeki çocuklara da antrenörlük yapamayacaktım. Ben hem antrenörlük hem de futbolculuk yapmak istiyorum. Bu benim anayasal hakkım. Ben niye hem antrenörlük hem futbolculuk yapamıyorum. Ben özgürlüğümü istiyorum. Spor bu gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Bu çocuklar artık spor yapmayıp kötü alışkanlıklar mı kazansın" dedi.

A takımın ligden ihraç edildiğini ifade eden Kunt, "Kulüp olarak çok mağdur olduk. Benim bir amacım da dünyada en yaşlı amatör futbolcu olarak sahada olmaktı. Türkiye adına gurur verici bir olaydı bu. Sabaha kadar uyuyamadım. Şu anda diri diri mezara girmiş durumdayım. Amatör İşler Kurulu'nun bu uygulanan esaslarda yeniden düzenlenme yapmasını istiyorum. Her türlü yasal hakkımı arayacağım" diye konuştu.

-"Sporculara yavrum gibi hizmet ettim"-

Hafize Kunt ise 25 yıldır kar kış demeden ilçelerdekiler de dahil bütün maçlara da gittiğini dile getirerek, "Minikten tutun da A takıma kadar bütün malzemeler eve geliyor, onları yıkıyorum. Önceden spor sahaları topraktı, malzemeler çamur olurdu. Kızımla leğene formaları, konçları koyar, ayrı ayrı fırçalayarak temizlerdik" dedi.

Eşinin karar sonrası evde ağladığını, onu teselli etmeye çalıştığını söyleyen Kunt, "Bu oyuncuların küçüklüğünü bilirim. Mahalleden onları aldık, spor yaptırdık. 2 oğlum da bu takımda oynadı. Üniversiteyi kazandılar, şimdi hakemlik yapıyorlar. Tüm sporculara yavrum gibi hizmet ettim. Yemek yedirdik, sorunlarıyla ilgilendik. Evimizde bile kalan oldu. Ancak şimdi takımımız ihraç edildi. Eşim maddi manevi nedenlerden dolayı bir antrenör bulamadı. Yetkililerden bir çözüm istiyoruz" ifadelerini kullandı.

-Oyuncular üzgün-

İhraç karşısında üzülen sporculardan Murat Ayyıldız, 7 yaşında futbola Zaferspor'da başladığını belirterek, "Şerif Hoca bizim gibi birçok oyuncu yetiştirdi. Hiç unutmam cebindeki paranın yarısını bana vermiştir. Yememiştir, yedirmiştir. Kulüpler kapatılırsa nasıl futbolcu yetiştirilecek" diye konuştu.

Çınar Mazlum ise Zaferspor'da 12 yaşında futbol oynamaya başladığını, ardından profesyonel olarak başka takımlarda forma giydiğini, sonra eski kulübüne döndüğünü kaydederek, "Bizi spora Şerif Hoca başlattı. Cebimizde paramız olmazdı, çıkarıp bize dolmuş paramızı verirdi. 17-18 yaşında 96 yılında şampiyon olduk. Beni çırak olarak tanıdığı bir bir kuaförün yanına yerleştirmişti. Benim de kuaför salonum var, bugünü ona borçluyum. Biz her zaman Şerif Hoca'mızın arkasındayız. A takım ihraç edildi, özellikle genç oyunculara üzülüyoruz" dedi.

Ömer Akçay da "Bizim istediğimiz sadece futbol oynamak. Sporu seviyoruz. Bu hakkımız elimizden alınmasın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler