Yusuf neden alınmalı!

Yusuf'un transferi gündeme geldiğinde ilk tepkiyi koyarak, Yusuf'u almak diğer futbolculara ihanettir diye yazmıştım.

Yusuf neden alınmalı!


Yusuf'un transferi gündeme geldiğinde ilk tepkiyi koyarak, Yusuf'u almak diğer futbolculara ihanettir diye yazmıştım. Bu yazının ardından 15 gün süre geçti. Yusuf hala daha gündemde, hem de kurtarıcılığı! artırılarak.

Bu ne bulunmaz bir hint kumaşı idi. Takımında bile sakatlığı nedeniyle doğru dürüst oynamayan bir kişi için böylesine heves, böylesine istek niye?

Aynı heves, aynı istek bu takımı sırtlayan futbolculara verilmiş olsaydı onlardan daha fazla verim alınamaz mıydı?

Bana göre Yusuf transferi başından beri mevcut futbolculara olan güvensizliğin göstergesidir.

Yani bugünkü Yusuf, böylesine üzerine düşülecek ve kurtarıcı gözüyle alınmak istenecek bir futbolcu değildir. Alınacaksa da kurtarıcı gibi böylesine gündem yapılıp tartışılmayacaktı.

Yusuf'u ya alırsınız, ya almazsınız. Trabzonspor gibi bir kulüp 34 yaşındaki bir futbolcuya talip olacaksa alabilmelidir.

Ama 15 günden beri bu kenti Yusufla yatırıp kaldırmak Trabzonspor gibi büyük bir takımın yapacağı iş mi?

Ayrıca da, Trabzonspor gibi bir kulüp bir başka takımın sözleşmeli futbolcusunu kulübünden önce kandırma yoluna giderek almak istemesi ne kadar etik olabilir ki?

Ersun Yanal'ın Yusuf ile baş başa yemek yiyip Seni mutlaka istiyorum demesi Trabzonspor gibi büyük bir kulübün hocasının yapacağı işmidir?

Bu saatten sonra Yusuf alınsa da sorun, alınmasa da..

Çünkü, alındığında ondan beklentiler çok daha fazla olacaktır.

Her maçın kurtuluşu ondan beklenecektir.

Her golün pasında taraftar onu arayacaktır.

Bu beklentiler, gelebilecek muhtemel yenilgilerle büyük bir kaosa dönüşecek ve o zaman da Kim aldı, niye aldı? tartışması yaşanacaktır.

Yusuf'un alınmaması halindeki puan kayıplarında ise, Yusuf alınsaydı bu puan kayıpları olmazdı diye sezon sonuna kadar tartışılıp durulacaktır.

Her iki durumda da Trabzonspor'un büyük zarar göreceği muhakkaktır.

Ancak, gelinen süreçte alınmasının mı?, yoksa alınmamasının mı? daha faydalı olacağına bakmak lazım.

Kim aldı?, niye aldı? gibi soruların cevapları kolay verilir.

Ama Niye alınmadı? sorusunun cevabı, hep bu kenti kemirir durur tıpkı 1996'da kemirdiği gibi.

Öyleyse, karşı çıkmama rağmen bu saatten sonra, bu tartışmalardan sonra Yusuf mutlaka alınmalı diyorum

TS taraftarına bu hakaret niye?

Trabzonspor futbol takımı iyi gidiyor ya.

Hemen hakemleri devreye sokarak frenliyorlar.

Bordo mavili taraftarlar da sessiz kalmaya görsün, hemen birileri kaşımaya başlayor.

Tıpkı futbolun patronu gibi...

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, futbolda ilk yarının en önemli olayı olarak Trabzonspor taraftarının İstanbul'daki protesto yürüyüşünde açtığı Yasin'lerle çıktık yola, Ogünler çok yakında pankartını göstermiş.

Bu pankart nerede ve kim tarafından açılmış?

Trabzonspor taraftarı olduğu nereden biliniyor?

Benim bildiğim bu pankart, Trabzonspor taraftarının İstanbul da Futbol Federasyonunu protesto yürüyüşünde açılmak istenmiş ama daha açılmadan yine aynı taraftar grubunun tepkisiyle kaldırılmış.

Peki böyle bir durumda bu pankartı açanın Trabzonsporlu olduğu kanısına nasıl varılmış?

Kaldı ki bu olay tribün dışında cereyan ettiğinden provokatör olması daha kuvvetli iken sayın Özgener bunu neden dikkate almamış?

Ayrıca, açılmak istenen pankartın yine aynı gruptaki Trabzonspor taraftarı tarafından kaldırıldığı niçin göz ardı edilmiş?

Futbolun patron koltuğunda oturan kişinin bunları bilmeden, öğrenmeden nasıl koca bir camianın taraftarını töhmet altında bırakır?

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray tribünlerinde adam öldürme dahil her tülü futbol dışı vahim olaylarda Bir iki kişinin yaptığı olay koca bir camiaya maledilemez tezini savun, bir sokak protestosunda kimin yaptığı belli olmayan bir olayı koca bir camianın omuzlarına yükleterek tüm ülkeye ilan et.

Şükrü Saraçoğlu stadında Fenerli yöneticilerin rakip takım yöneticilerine ana avrat küfredip tehditler savurmasına sessiz kal, Trabzonsporlular olunca ilk yarının olayı diye sesini yükselt.

Bu hangi akıl ve mantığa sığar.?

Evet o pankartı bende tasvip etmiyorum tıpkı tüm bordo mavili taraftarlar gibi.

Ancak, iki veya üç kişinin yapmak istediği bu eylemi koca bir camianın taraftarına mal etmek Mahmut Özgener gibi bir futbol adamına yakışır mı?

Futbol, bölerek, parçalayarak ve kışkırtarak mı yönetilir?

cevatocak@hotmail.com

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor