Yunanistan'da büyük rest

Yunanistan hükümetinin futbola ilişkin düzenlemelerine itiraz eden Süper Lig yönetimi, maçları erteleme kararı aldı.Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde tasarruf amacıyla futbol kulüplerine yapılan ödemele

Yunanistan'da büyük rest

Yunanistan hükümetinin futbola ilişkin düzenlemelerine itiraz eden Süper Lig yönetimi, maçları erteleme kararı aldı.

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde tasarruf amacıyla futbol kulüplerine yapılan ödemelere getirdiği kısıtlamalara ve takımların faaliyetleriyle igili yeni düzenlemeye itiraz eden Süper Lig yönetimi 25 ve 26 Şubat'ta oynanacak futbol karşılaşmalarını erteledi.

Süper Lig yönetiminden yapılan açıklamada, futbol karşılaşmalarının ertelenmesi kararının, hükümete bir uyarı anlamı taşıdığı ve bu konuda hazırlanan yasa tasarısına bir cevap olarak alındığı belirtildi.

Önümüzdeki günlerde Parlamentoda onaylanması beklenen sözkonusu yasa tasarısı, Yunan bahis organizasyonu OPAP tarafından futbol kulüplerine ödenen yıllık 17 milyon avro yerine bu yıl 5,5, gelecek yıl için de 8,5 milyon avro ödeme yapılmasını öngörüyor. Tasarı ayrıca, futbol maçlarının biletlerinin yüzde 15'inin OPAP tarafından satılması, futbol kulüplerinin vergilendirilmesinde değişiklik yapılması ve takım taraftarlarının neden olduğu olaylarda kulüp yöneticilerinin cezalandırılması gibi maddeler içeriyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor