Yoğun ilgi stadı değiştirdi

 Trabzonspor, bugün kendi renkleri bordo-maviyi taşıyan bir başka ekiple buluşuyor. Bordo-mavili ekip, kardeş kulübü İrlanda Cumhuriyeti'nin Drogheda United takımıyla hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. TSİ 21.30'da başlayacak olan maç, yoğun ilgi ned

Yoğun ilgi stadı değiştirdi

 Trabzonspor, bugün kendi renkleri bordo-maviyi taşıyan bir başka ekiple buluşuyor. Bordo-mavili ekip, kardeş kulübü İrlanda Cumhuriyeti'nin Drogheda United takımıyla hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. TSİ 21.30'da başlayacak olan maç, yoğun ilgi nedeniyle Dublin'deki 6 bin kişilik Tallaght Stadı'na alındı. Bu arada Drogheda'nın İrlanda Cumhuriyeti'ndeki lakaplarından biri de Türkler.

 Öte yandan Trabzonspor ile kardeş kulübü Drogheda United taraftarları Avrupa'daki çeşitli organizasyonlarda bir araya geldi. Trabzonspor'un geçen sezon Avrupa Ligi'nde PSV ekibiyle Hollanda'da yaptığı maçı izlemeye Drogheda taraftarları geldi. Bu jeste karşılık da Trabzon taraftarı İrlanda'ya giderek Drogheda-Sligo Rovers maçını seyretti.

HERŞEY DOSTLUK İÇİN

 İrlanda Cumhuriyeti ile dostluğu pekiştirmek amacıyla Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da maçı izlemek için bu ülkeye gitti. Bir süre önce Türkiye'yi ziyaret eden İrlanda Cumhurbaşkanı Mart McAlesse 'büyük açlık' zamanında Osmanlı'nın içi gıda dolu 3 gemisini Drogheda'ya gönderdiğini hatırlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor