Yine kazanamadık!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oldukça boş tribünler önünde oynanan mücadele 2-2 berabere sonuçlandı. Karşılaşmaya  Volkan, Hamit, Semih, Ömer, Hasan Ali, Alper, Selçuk İ., Nuri, Arda, Umut, Burak 11'i ile başlayan Milli Takımımız, 7. dakikada Burak Yılmaz v

Yine kazanamadık!
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oldukça boş tribünler önünde oynanan mücadele 2-2 berabere sonuçlandı.
 
Karşılaşmaya  Volkan, Hamit, Semih, Ömer, Hasan Ali, Alper, Selçuk İ., Nuri, Arda, Umut, Burak 11'i ile başlayan Milli Takımımız, 7. dakikada Burak Yılmaz ve 28. dakikada Umut Bulut'un golleri ile öne geçerken, 2. yarıda kendine gelen Gana 61. ve 75. dakikada Asamoah Gyan'ın golleri ile beraberliği yakaladı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.
 
Hazırlık karşılaşmalarında 5 Haziran'da Ukrayna ile oynanan maçtan bu yana galibiyet alamayan Millilerimiz, 6 Eylül'de Andorra ile içeride, 10 Eylül'de de Romanya ile deplasmanda oldukça kritik 2 maça çıkacak. Gana ise 16 Eylül'de Zambiya ile karşılaşacak.
 
OLİMPİYAT STADI'NDA 8 YIL SONRA!
 
Gana karşılaşması, A Milli Futbol Takımı'nın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı ikinci maç oldu. 
 
Ay-yıldızlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda daha önce 8 Ekim 2005 tarihinde Almanya ile özel maçta karşılaştı. Türkiye'nin 2-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada, millilerin gollerini Halil Altıntop ve Nuri Şahin kaydetti. Türkiye, 8 yıl sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda A milli takımlar seviyesinde bir maça çıktı. 
 
GANA İLE 2. MAÇ!
 
A Milli Futbol Takımı, rakibi Gana ile tarihinde ikinci kez karşı karşıya geldi.
 
İki ülke A milli takımlar seviyesinde ilk maçlarını 26 Mayıs 2006 tarihinde Almanya'da oynadı. Bochum kentinde oyanan ve 1-1 berabere biten karşılaşmada Türkiye'nin golünü Nihat Kahveci attı. Oynanan bu karşılaşmayla Türkiye ve Gana, 7 yılı aşkın bir süre sonra karşılaştı. 
 
MAÇ BAŞLAR BAŞLAMAZ BURAK ATACAKTI AMA...
 
Karşılaşmanın başlama düdüğünün hemen ardından rakip kaleye gitme yolunda bir adım atan milli takımımız, daha 10. saniyede golü bulmaya yaklaştı.
 
Mensah'ın yaptığı hatada topu kapan Burak Yılmaz, ceza alanı dışından güzel bir vuruş yaptı, ancak meşin yuvarlak Kwarasey'in müdahalesiyle birlikte kornere gitti.
 
BURAK FIRSATÇILIĞINI KONUŞTURDU!
 
İlk dakikada rakip kaleyi tehdit eden Burak, 7. dakikada da aradığımız golü bulan oyuncu oldu.
 
Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşunda Semih Kaya'dan seken topu kovalayan Burak, fırsatçılığını konuşturdu ve takımımızı öne geçiren golü kaydetti.
 
HAMİT KESTİ, UMUT VURDU!
 
İlk yarı boyunca oldukça etkili bir futbol oynayan milli takımımız, 2 farklı üstünlüğü getiren golü de Umut Bulut ile buldu.
 
28. dakikada sağ kanattan hareketlenen Hamit Altıntop, güzel bir orta açtı ve hareketlenen Umut'un kafa vuruşu defanstan da sekerek ağlarla buluştu. Bu golle birlikte Türkiye soyunma odasına 2-0 skorla gitti.
 
GYAN FARKI İNDİRDİ!
 
İlk yarıdaki etkili görüntüsünü bir anda kaybeden milli takımımız, rakip atakları durduramadı ve oyunun kontrolünün kaybedilmesi ile birlikte golleri kalede gördü.
 
61. dakikada Gana Milli takımında ikinci yarıda oyuna giren Asamoah Gyan, sol kanattan ceza alanına girdi ve açısını düzelttikten sonra şutunu çekti ve Volkan'ın da müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.
 
GANA BERABERLİĞİ YAKALADI, ŞOK!
 
Bu golden sonra da görüntüyü değiştiremeyen milliler, üst üste gelen değişikliklerle de birlikte kontrolü tamamen elden bıraktı.
 
76. dakikada Gana Milli takımının ataklarının sıklaştığı anlarda sağ kanattan ceza alanına yapılan ortada Gyan, arka direkte top güzel yükseldi ve beraberlik golünü kaydetti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.
 
MAÇTAN DAKİLALAR (İLK YARI)
 
1. dakikada yapılan santra sonrasında Mensah'ın hatalı pasında araya giren Burak Yılmaz'ın ceza alanı dışından yaptığı plase vuruşta Kwarasey'nin müdahale ettiği top kornere gitti.
7. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçti. Selçuk'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Semih Kaya, altı pas içinde topu indirdi. Burak, penaltı noktası üzerinde kalabalık savunmaya rağmen yaptığı tek vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
13. dakikada Gana adına sağ taraftan Mubarak'ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte iyi yükselen Sumaila'nın kafa vuruşunda top direğin yanından az farkla auta gitti.
14. dakikada Mubarak'ın yaklaşık 20 metreden yaptığı sert vuruşta Volkan, iki hamlede topu kontrol etti.
21. dakikada sol kanattan Mubarak'ın kullandığı serbest vuruşta ön direkte iyi yükselen Adiyiah'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
24. dakikada Gana'nın kullandığı kornerin ardından Alper Potuk, geliştirdiği hızlı hücumda topu Burak'a aktardı. Golcü oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı uzak direğin dibinden auta gönderdi.
28. dakikada ay-yıldızlılar, farkı 2'ye çıkardı. Hamit'in sağ kanattan yaptığı ortada Umut Bulut, ön direkte kafa vuruşunu yaptı. Savunmada Inkoom'a da çarpan meşin yuvarlak filelerle buluştu: 2-0
44. dakikada Umut, sol kanattan taşıdığı topu ceza alanına ortaladı. Arkasına düşen topu uzak köşede kontrol eden Burak, geriden gelen Arda'yı gördü. Arda'nın tek vuruşunda top kaleciden döndü. Gana savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza alanı çizgisi üzeriden vuran Selçuk'un şutunda meşin yuvarak az farkla auta çıktı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
61. dakikada soldan ceza sahasına giren Asamoah Gyan'ın sert şutunda kaleci Volkan'ın dizinden seken top filelere gitti. 2-1
70. dakikada Selçuk'un sağdan ortasında arka direkte boş kalan Hamit'in kafa vuruşunu kaleci tek hamlede kontrol etti.
75. dakikada gelişen Gana atağında Opare'nin sağdan ortasında arka direkte iyi yükselen Asamoah Gyan'in kafa vuruşu uzak köşeden ağlara gitti. 2-2
80. dakikada savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Burak, kaleciden sıyrılmayı başardı, golcü oyuncu sağ çapraza açılan topu kale gönderdi ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
83. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta savunmanın arkasına sarkan Burak'ın dokunduğu top kalecinin bacak arasından filelere gitti ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
 
STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Matej Jug xx, Robert Vukan xx, Gregor Rojko xx (Slovenya)
TÜRKİYE: Volkan x, Hamit xx, Ömer Toprak xx, Semih Kaya x, Hasan Ali x (Caner dk 73 x), Alper Potuk x, Selçuk İnan xx, Nuri Şahin x (Emre dk. 68 x), Arda x (Mevlüt dk. 86 ?), Umut xx (Olcay dk. 68 x), Burak xx
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
GANA: Adams Kwarasey x (Razak Braimah dk. 46 x), Samuel Inkoom x (Daniel Opare dk. 54 xx), Christian Atsu x (Asamoah Gyan dk. 46 xxx), Agyemang Badu x (Kwadwo Asamoah dk. 51 xx), Rabui Mohammed x (Yusif Chibsah dk. 60 xx), Soloman Asante xx, Rashid Sumaila xx, Dominic Adiyiah x (Mahatma Otoo dk. 60 xx), Jonathan Mensah xx, Wakaso Mubarak xx, Harrison Afful xx
TEKNİK DİREKTÖR: James Kwesi Appiah
GOLLER: Burak Yılmaz (dk. 7), Umut Bulut (dk. 28) (Türkiye), Asamoah Gyan (dk. 61 ve 75) (Gana)
SARI KARTLAR: Wakaso Mubarak, Jonathan Mensah (Gana), Alper (Türkiye)

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor