Yıldırım'ın raporunu sızdırınca...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerliğini sahte çürük raporuyla yaptığı ayyuka çıkınca ortalık karışmış ve Yıldırım bu suçlamadan da hükümetin Bedelli askerlik çıkarmasıyla kurtulmuştu.Yıldırım’ın sağlık kontrolüne kendi yerine yeğenini soktuğu ve b

Yıldırım'ın raporunu sızdırınca...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerliğini sahte çürük raporuyla yaptığı ayyuka çıkınca ortalık karışmış ve Yıldırım bu suçlamadan da hükümetin Bedelli askerlik çıkarmasıyla kurtulmuştu.

Yıldırım’ın sağlık kontrolüne kendi yerine yeğenini soktuğu ve bu şekilde askerlik yapmaktan kurtulduğu öne sürülmüştü,.

Bu iddianın ardından Yıldırım hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sahte çürük raporu alan Yıldırım ise çürük belgesini sızdıranlar hakkında şikayetçi oldu. Yapılan soruşturmanın ardından söz konusu belgeyi Siverek Askerlik şubesinden sivil bir memurun daha önce o şubede görev yapan bir yedek subaya faksladığı ortaya çıktı.

Belgeyi sistemden sorgulayarak faksla yollayan sivil memur A. Ö. hakkında, Siverek 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

 Kamuoyunu aydınlatmak suç oldu

 Siverek Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin olay günü Yıldırım'a  ait askerlik durum belgesini çıkartıp Z. Y. isimli şahsa göndermek suretiyle kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak suçunu işlediğini iddia etti. A. Ö. , hakkında bu suçtan 6 yıla kadar hapis talep edildi. Yapılan yargılamanın ardından A. Ö. suçlu bulan mahkeme, ilk etapta sanığı 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu suçu işlerken kamu görevini kötüye kullandığından dolayı cezayı 1 yıl 6 aya çıkardı. İyi hal indirimi uygulayarak suçu 1 yıl 3 aya düşüren mahkeme, sanığın daha önce suç işlemediğini göz önünde bulundurarak 5 yıl süre ile hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

 Bedelli askerlik yaptı

 Şike Operasyonu’nda gözaltına alındıktan sonra çürük belgesi nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi’nde yatarken avukatı aracılığıyla bedelli askerlik başvurusunda bulundu. Bedelli askerlik hakkından yararlanarak 30 Bin TL yi yatıran Fenerbahçe Başkanı hakkında başlatılan soruşturmanın akıbetinin ne olduğu bilinmezken, Yıldırım'ın yıllar önce aldığı çürük raporunu kamuoyuna sızdırdığı iddiası ile A.Ö ceza aldı.

 Yıllar önce Aldığı sahte çürük raporundan dolayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkında açılan soruşturma ve bu soruşturmanın sonunda alacağı ceza ise merakla bekleniyor olup, eğer sahte rapor yok ise bunca yıl askerlikten nasıl kaçtığı ve bu kaçışa sebep olanlar hakkında bir soruşturma açılıp açılmadığı ise merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler