Yıldırım Demirören'e darbe

Yıldırım Demirören Federasyonu, haziran ayındaki Mali Genel Kurul öncesi ‘çatırdamaya’ başladı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) başta olmak üzere Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’na yönelik eleştiriler, Süper Lig’i aşıp, PTT 1. Lig’de kendisi

Yıldırım Demirören'e darbe

Yıldırım Demirören Federasyonu, haziran ayındaki Mali Genel Kurul öncesi ‘çatırdamaya’ başladı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) başta olmak üzere Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’na yönelik eleştiriler, Süper Lig’i aşıp, PTT 1. Lig’de kendisini gösterirken Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor ve Mersin İdman Yurdu’nun başını çektiği kulüpler, “Demirören güven tazelesin, kurullar değişsin” demeye hazırlanıyor.

 Haziran ayında Ankara’da yapılacak Mali Genel Kurul öncesi, Yıldırım Demirören Federasyonu’na yazılı ve sözlü başvuruda bulunmaya hazırlanan kulüpler, Zekeriya Alp Başkanlığı’ndaki MHK, Halit Fahri Gültekin Başkanlığı’ndaki PFDK ve Engin Tuzcuoğlu Başkanlığı’ndaki Tahkim Kurulu’nun değişmesini istiyor.

 

Özellikle yeniden yapılanacak MHK’nin başına ‘FIFA kokartlı eski bir hakem’ getirilmesini isteyen kulüpler, kuruldaki Yüksel Okçuoğlu, Zihni Aksoy ve Ünsal Çimen gibi isimlere de karşı çıkıyor. MHK için Sabri Çelik, Selçuk Dereli, Muhittin Boşat gibi isimler anılmaya başladı.

MHK Başkanı Zekeriya Alp’in de, Demirören’in tüm ısrarına karşın, yakın çevresine, “Bu kadar yıpranacağımı düşünmüyordum. Ben tüm camiaların Zekeriya abisiyken, en çok eleştirilen isim oldum” dediği ve liglerin bitimiyle veda edeceği iddia edildi. Yine, PFDK’nin olduğu gibi değişmesi söz konusu. Tahkim Kurulu’nda ise başkan Engin Tuzcuoğlu dışındaki ekibin değişeceği sızan bilgiler arasında.

Süper Lig’in yanı sıra PTT 1. Lig’de Adanaspor’un başını çektiği grup TFF’ye şimdiden ‘güven tazeleyin’ önerisi götürdü. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, “Sadece Adanaspor değil, İzmir takımlarından Karşıyaka, Kartal, alt liglerdeki arkadaşlarımız da federasyon kurullarından şikâyetçi.

Yıldırım Demirören başkan ekip ve kurullarını yenilemek zorunda” dedi

Öte yandan bir gurup kulübün ise hazırin ayındaki mali genel kurulda Yıldırım Demirören'in değişmesi TFF'yi Olağanüstü genel kurula getirmek için çalışma içersinde olduğu öğrenildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler