Yenilgisiz boksör "Selçuk Aydın"

Avrupa Şampiyonu, Dünya Kıtalar Arası Şampiyonu ve Dünya Gümüş Kemer Şampiyonu yenilgisiz boksörümüz Selçuk Aydın, 19 Kasım 2011 tarihinde, Trabzon'da Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluk unvanını korumak için ringe çıkıyor. Maç Dünya Boks Konseyi tarafından res

Yenilgisiz boksör "Selçuk Aydın"

Avrupa Şampiyonu, Dünya Kıtalar Arası Şampiyonu ve Dünya Gümüş Kemer Şampiyonu yenilgisiz boksörümüz Selçuk Aydın, 19 Kasım 2011 tarihinde, Trabzon'da Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluk unvanını korumak için ringe çıkıyor. Maç Dünya Boks Konseyi tarafından resmi olarak açıklandı.

TEKRAR KAPIŞACAKLAR

Ringlerin fırtınası Selçuk Aydın, Kanada'da yaşayan Romen Ionut Dan Ion ile ikinci kez ringe çıkacak. 2010 yılının Haziran ayında İstanbul'da yapılan karşılaşmayı Selçuk Aydın, puanla kazanmıştı. İstanbul'da karşılaştığı rakibini maçın ilk raundunda yere düşürmeyi başaran Aydın, rakibini abondone durumuna sokmuştu. Akabinde devam eden karşılaşmada puan üstünlüğünü rakibe kaptırmayan şampiyon, 12 raund sonunda maçı 3 hakemin puanlaması sonucunda 2-1 sayı ile kazanmıştı. Fakat gerek Jo Jo Dan, gerekse

menajeri dünya medyası aracılığıyla ısrarla haklarının yenildiğini iddia ettiler. Yapılan spekülasyonlardan rahatsız olan Selçuk Aydın rakibinin ve menajerinin çenesini kapatmak için Jo Jo Dan ile yeniden ringe çıkıyor. Jo Jo Dan ve ekibi karşılaşma üzerine sürekli olarak spekülasyonlar yaparak Profesyonel Boks camiasında isimlerinden söz ettirmeye çalıştılar . Bu durumdan rahatsızlık duyan boksörümüz Selçuk Aydın ve ekibi bu karşılaşmanın yeniden yapılmasını talep ettiler. Jo Jo Dan'ın da bu teklifi kabul etmesi sonucu maç kararı alındı. Dünya Boks Konseyi WBC'nin de karşılaşmayı onaylamasının ardından gerekli hazırlıklara başlandı.

 

SELÇUK: ONU GELDİĞİ ÇÖPLÜĞE GERİ GÖNDERECEĞİM

Selçuk Aydın karşılaşmayla ilgili yaptığı ilk açıklamada rakibine yeniden meydan okuyarak, "Bu maçta onun kariyerini bitirip geldiği çöplüğe geri göndereceğim" dedi. Stuttgart'ta Alman antrenör Conny Mittermeier ile birlikte antrenmanlarını sürdüren Osmanlı Savaşçısı lakaplı Selçuk Aydın, Romen rakibine karşı gerçekleştirdiği ilk maçı almasına rağmen, rakibin çirkeflik yaparak, maça gölge düşürecek şaibeli demeçler vermesinin kendisini sinirlendirdiğini belirterek, "İstanbul'daki maçı kazanmama rağmen

rakibim dünya medyasına verdiği demeçlerde sürekli olarak; maçta hakkının yendiğini ve karşılaşmayı kendisinin kazandığını söyleyip isminden söz ettirmeye çalışıyordu. Yapılan spekülasyonlardan sonra, Dünya Boks konseyi W.B.C. yaptığı açıklamada; Hakem kurulunun maçı tekrar izlediğini ve İstanbul'daki sonucun doğru olduğunu ve spekülasyonların yersiz olduğunu açıkladı. Ben de Jojo Dan'ın sesini iyice kesmek için ekibimle bir görüşme yaparak şartlar ne olursa olsun onunla tekrar dövüşmek istediğimi söyledim.

Menajerim Ahmet Öner'de benim bu konudaki hassasiyetimi göz önünde bulundurarak tekrar Jo Jo Dan'a maç teklifi götürdü ve onlarda kabul ettiler. Buradan sevenlerime şunu söylemek istiyorum: 19 Kasım gecesi Trabzon'da yapılacak olan sadece sıradan bir boks karşılaşması değil bir hesaplaşma olacaktır, bu karşılaşmada onun kariyerini bitirip geldiği çöplüğe geri göndereceğim!" şeklinde konuştu.

"ANTRENÖRÜMÜN ANNESİ VEFAT ETTİ"

Dün sabah aldıkları haberle çok üzüldüklerini belirten Selçuk Aydın şöyle devam etti:

"Antrenörüm Conny Mittermeier'in annesi uzun süredir kanser tedavisi görüyordu ve ne yazık ki dün sabah onu kaybettik ve çok üzgünüm. Ayrıca antrenörümün bir gün aradan sonra tekrar sabah antrenmana gelmek istemesi de beni çok duygulandırdı. Bu maçı kendimden çok fedakar antrenörüm için kazanacağım" dedi. Dünya Boks Konseyi WBC yaptığı açıklamada Selçuk Aydın ve Ionut Dan Ion karşılaşmasının galibinin Floyd Mayweather ve Victor Ortiz maçının galibiyle karşılaşacağını açıkladı.

DAN ION'DAN AÇIKLAMA: TRABZON'DA KEMERİMİ GERİ ALACAĞIM

Selçuk'un rakibi Ionut Dan Ion, ise yaptığı açıklamada Selçuk'a meydan okuyarak, "Benim kemerim Selçuk Aydın'da. Trabzon'a onu almaya gidiyorum ve Trabzon'dan kemerimi alarak dünya şampiyonluğuna gideceğim' şeklinde konuştu.

SELÇUK 22 MAÇIN 17'SİNİ NAKAVTLA KAZANDI VE HİÇ YENİLMEDİ

Türkiye'nin bu güne kadar yetiştirmiş olduğu en başarılı boksör unvanını da taşıyan boksörümüz Selçuk Aydın, şimdiye kadar yaptığı 22 maçtan hepsini kazanırken bunlardan 17'sini nakavtla tamamlamış olan yenilgisiz bir boksör.

Rakip Jo Jo Dan, bugüne kadar çıktığı 29 maçta tek yenilgisi bulunuyor ve o yenilgiyi de Selçuk Aydın'dan aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler