Yazık! Bu takım elimizden kaçtı

Hollanda Eredivisie Ligi'nde PSV Eindhoven, sahasında Twente'ye 6-2 mağlup oldu ve liderliği AZ Alkmaar'a kaptırmaktan kurtulamadı.Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) 24. hafta geride kalırken, FC Twente'ye farklı mağlup olan PSV Eindhoven lider

Yazık! Bu takım elimizden kaçtı

Hollanda Eredivisie Ligi'nde PSV Eindhoven, sahasında Twente'ye 6-2 mağlup oldu ve liderliği AZ Alkmaar'a kaptırmaktan kurtulamadı.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) 24. hafta geride kalırken, FC Twente'ye farklı mağlup olan PSV Eindhoven liderliği AZ Alkmaar'a kaptırdı. Eindhoven temsilcisi kendi evinde haftanın derbisinde Twente'ye 6-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Eredivise'nin bir başka şampiyon adayı AZ Alkmaar ise, Heracles Almelo engelini 3-1-lik galibiyetle aştı. Alkmaar temsilcisi bu sonuçla liderlik koltuğunu geri aldı.

Evinde FC Twente'yi ağırlayan PSV ağır bir yenilgi aldı. Maçın her iki yarısında da ortaya etkili bir futbol koyan Twente, ikinci yarının büyük bölümünü 10 kişi oynamasına rağmen müsabakadan 6-2 galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan ve peş peşe goller bulan Twente, ilk yarıyı 8. dakikada Ola John, 19. dakikada Willem Janssen, 35. dakikada Peter Wisgerhof ve 40. dakikada Luuk de Jong-un attığı gollerle 4-0 önde kapadı.

İkinci yarıda etkili futbolunu sürdüren Twente'de 51. dakikada kırmızı kart gören Douglas, takımını 10 kişi bıraktı. Buna rağmen ataklarına devam eden Twente, 74. dakikada Leroy Fer ve 87. dakikada Willem Janssen ile iki gol daha buldu. PSV ise bu gollere 55 ve 82. dakikalarda Ola Toivonen ile cevap vermeye çalıştı ama karşılaşma 6-2 FC Twente'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

Twente bu sonuçla bir maç eksiğine rağmen puanını 48'e çıkararak 2. sıraya yerleşti, PSV ise 48 puanda kalarak 3. sıraya geriledi.

Hollanda'da da şampiyonluğun güçlü adaylarından AZ Alkmaar ise evinde ağırladığı Heracles Almelo-yu 3-1 mağlup etti. Karşılıklı ataklara sahne olan maçın ilk yarısını ev sahibi ekip AZ Alkmaar, 31. dakikada Simon Poulsen ve 43. dakikada Jozy Altidore'nin attığı gollerle 2-0 önde kapadı.

Ev sahibi ekip ikinci yarıya da hızlı başladı ve 52. dakikada Adam Maher ile farkı 3-e çıkardı. 55. dakikada topu kale çizgisi üzerinde elle çıkaran Nick Viergever penaltıya sebebiyet verdiği gibi AZ Alkmaar'ı saha 10 kişi bıraktı. Penaltı atışını kullanan Willy Overtoom farkı 2'ye indirdi ve karşılaşma 3-1 AZ Alkmaar'ın üstünlüğüyle sona erdi.

AZ, bu sonuçla puanını 49-a çıkararak liderliğe yükseldi. Heracles Almelo ise 30 puanla 11. sırada bulunuyor.

Eredivisie'nin 24. haftasında alınan sonuçlar şöyle:

ADO Den Haag- sc Heerenveen...:0-0
RKC Waalwijk-Excelsior........:1-0
VVV-Venlo-NAC Breda...........:2-1
AZ Alkmaar-Heracles Almelo....:3-1
Vitesse-De Graafcahsp.........:2-0
Feyenoord-FC Groningen........:1-0
FC Utrecht-NEC Nijmegen.......:0-0
Ajax-Roda JC Kerkrade.........:4-1
PSV-FC Twente.................:2-6

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor