Yazarlar FB- TS maçına ne dedi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u 1-0 yenerek, puanını 34'e yükseltti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bordo-mavili ekibi konuk eden sarı-lacivertliler, 24. dakikada Mehmet Topuz'un attığı golle mücadeleyi 1-0 kazandı. Sarı-lacivertlil

Yazarlar FB- TS maçına ne dedi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'u 1-0 yenerek, puanını 34'e yükseltti.
 Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bordo-mavili ekibi konuk eden sarı-lacivertliler, 24. dakikada Mehmet Topuz'un attığı golle mücadeleyi 1-0 kazandı. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle puanını 34'e yükseltirken, kendisiyle aynı puana sahip averajla lider durumda bulunan Galatasaray'ın ardından 2. sıradaki yerini korudu.

İŞTE YAZAR YORUMLARI;


LEVENT TÜZEMEN: Sağduyulu mücadele

 Türkiye'nin 3 Temmuz sürecinden sonra en heyecanla beklediği maç olan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşmasının gerilim dolu mu yoksa sakin mi geçeceği kafalarda soru işaretiydi. Korkulan olmadı; tribünlerin beklenen tepkisine karşın iki takım oyuncuları da keyif veren çatır çatır bir mücadele sergiledi. Futbolcular öfkeyle hareket etmeyip sağduyulu davranmaya özen gösterdiler. Özellikle ikinci sarıdan Aykut'un haksız atılmasına Gökhan Gönül'ün, "Faul yok" diyerek itiraz etmesi gecenin en "Fair" olayıydı.. Gökhan'ı kutluyorum.

 Türkiye'nin hakemlikteki gururu Cüneyt Çakır ne yazık ki bu derbiye kafaca yeterli hazırlanamamış çünkü maç boyu verdiği kararlarda dağınık ve formsuzdu. Cüneyt Çakır ismine duyulan güvenin, saygının ağırlığını futbolcular fazlasıyla hissettiler ki; itirazlarında hep ölçülü oldular. Ancak Çakır'ın Aykut'a gösterdiği ikinci sarı haksızdı ve ortada geçen kıran kırana mücadelenin dengesi bozuldu. Bazen futbolcu darbeden kaçmak için yere bırakır. Gökhan da darbe almış gibi kıvranmadı ve yerden çabuk kalktı. Üstelik Gökhan'ın ilk kartı yanlıştı ama rakibin karnına gelen darbesi kart gerektiyordu.
 Psikolojik yönü ağır gibi görünen "Derbi"ye iki takım oyuncuları da zihinsel olarak iyi hazırlanmışlardı. İlk yarıda hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor birbirlerini üzerine cesaretle gitti.. İlk 45'te iki takım da benzer gol pozisyonları buldu.. Hatayı Trabzonspor yaptı ve golü yedi.

 Alex'in kornerinde birbirlerini marke eden (!) Glowacki ile Halil adam paylaşımını doğru yapmayınca Mehmet Topuz golü attı. İki dakika sonra Colman'ın ceza alanına ortaladığı ve Fenerbahçe savunmasının hata yaptığı pozisyonda Giray kafayla golü atamadı.

 

GECENİN YILDIZI 2 KALECİYDİ
Fenerbahçe, Alex'in iyi oynamamasına rağmen topu daha iyi kullandı, hücuma daha akıllı çıktı. Stoch gol vuruşlarında beceriksizdi. Trabzon gol için tüm umutlarını Burak'ın vuruşlarına bağlamıştı. Burak çoğu zaman hücumda yalnız kaldı. Ancak Trabzon'un çok adamla hücum ettiği sırada çevre kontrolü yapmayıp egoistçe şut atması hataydı. Halil de sol da çok top kaybı yaptı. Gecenin yıldızları müthiş kurtarışlar yapan kaleci Volkan ile Tolga'ydı.

 


ÖMER ÜRÜNDÜL: Kocaman'a rağmen

 F.Bahçe büyük seyirci desteğiyle maça hırslı ve disiplinli başladı. Trabzonspor yorgun ve moralsiz de olsa yükselen atmosferde doğal olarak bu kritik maça bütün gizli enerjisini ve hırsını yansıtacaktı. Şampiyonlar Ligi maçlarındaki taktik anlayışla mücadele ettiler.

 İlk devre F.Bahçe topa daha fazla sahip oluyor, kontrolü elinde tutuyor ama ciddi pozisyon sıkıntısı çekiyordu. Bir korner atışında M.Topuz ile skor avantajı yakalandı. Ardından devre sonuna kadar Trabzon'un sonunu iyi getiremediği atakları görüldü. İlk devredeki tek gol ve Trabzonspor'un biri Volkan'ın kurtardığı diğeri Giray'ın kaçırdığı iki pozisyonda duran toplardan geldi.

 İkinci yarıya Trabzon daha atak başladı. Ancak Aykut'un kırmızı kartından sonra F.Bahçe vites yükseltip ilk yarının aksine tehlike kokan pozisyonlara dönüşen ataklara başladı. Ardından her zamanki gibi Aykut Kocaman'ın garip değişiklikleri başladı. Ne gerek vardı iyi giden düzende maç eksiği olan Dia'yı almaya. Ardından da beklendiği gibi takıntısı olan Semih'i çıkardı. Ve de baş ağrıtan Galatasaray derbisi örneği Alex santrfor, Emre- Cristian-Selçuk'lu düzen. Kocaman'ın bu çok önemli hatalarına rakipleri cezayı kesemiyor. Sonuçta Fenerbahçe önemli bir maçı kazandı ya Aykut Kocaman'a laf yok.

 

AVRUPA'DA BÖYL E YÖNETSEN..
Şenol Güneş gibi bir hocanın ileride son adam rolü yapısına uymayan Burak'ı hala orada oynatma ısrarı anlaşılır gibi değil. Cüneyt Çakır'ın kolay kart göstermesine karşıyım. Dün G.Gönül'e gereksiz bir sarı kart çıkarttı. Mutlak kart gerektiren ikinci hareketini es geçti. Aykut'u ise hiçbir şey yapmadan ikinci sarıdan ihraç etti. Genel yönetimi de hiç iyi değildi. Dün geceki maç Şampiyonlar Ligi'nin önemli bir maçı olsaydı Çakır büyük yara alırdı.

 


 GÜRCAN BİLGİÇ: Sezon finali!

Maçın üstünde çok fazla yük vardı. İki takım oyuncularının da taşımayacağı kadar büyük ve içinde 'anlayış' barındırmayan bir kargoydu. Koca bir sezonun hesaplaşması haline gelen, puan anlamını yitirip 'var olma' kavgası yapılan bir 90 dakika... Belki de yeminli tercümanlar tarafından çevirisi yapılıp, UEFA'ya gönderilecek hikayesi de var.

 Aykut Kocaman oyun içi dengelerini Bursa'da tarttığı 11'ini Mehmet Topuz takviyesiyle oynattı. Yedi yerli oyuncuya şans verdi. Ekstra motivasyon ortaya koyacak, tribünler ile 'ruh ikizi' olmasını beklediği tercihlerdi... Bu isimler arkalarına almaları gereken 'baskıyı', omuzlarında hissediyorlardı. Yanlış pas kararları, ileriye oynamak yerine yana dönmek, risk isteyen hücum koşularını tercih etmemek bunun sonucuydu.

 Şenol Güneş'in 'daha' mücadeleci bir takımla sahaya çıkması doğru karardı. Yenilginin, zirveyle arasına 13 puan koyacağını bilerek, takımını pes etmemeye inandırmıştı. Nitekim 10 kişi kalana kadar net gol pozisyonu vermeden oynadılar.

 

SERDA R'IN YILDIZI PARLIYOR
24'te öne geçtikten sonra Fenerbahçe'nin ikinci gol arzusu yerini, maçı kazanma gerekliliğine terk ediverdi. Temmuz'dan beri camianın lideri Aykut Kocaman'dı, kanayan kalplerin sahadaki temsilcileri de bu oyuncular. Emre ve Alex kaptanlık unvanlarıyla, oyunun yine aklı ve fikriydiler. Semih ön tarafta koşmadık yer, pres yapılmadık savunmacı bırakmadan oynadı.
 Serdar Kesimal'ın yıldızı her maç parlayacak gibi. Hem nerede duracağını iyi biliyor, hem de orta sahaya katkı yapmayı düşünüyor.

 Trabzonspor'un ön önemli oyuncuları Giray Kaçar ile Tolga Zengin'di. Tek başlarına en az beş gollük akını kestiler...

 

AHMET ÇAKAR: Çakır iki kritik hata yaptı!
Şike operasyonunun Türkiye'ye galiba temizlik dışında da çok önemli bir katkısı oldu. Art arda oynanan derbilerde müthiş bir dostluk ve sportmenlik görüyoruz. Dün geceye de bakalım; oyuncuların birbirine yaklaşımları son derece dostane idi. Birkaç ufak tefek detay dışında Fenerbahçe seyircisi için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Maça gelince...Fenerbahçe klasik şablonu ile oynamaya devam ediyor. Bol pas, ayağa pas ve dün gece özellikle iyi defans. Özellikle Yobo ve Serdar'dan bahsedelim; Burak'a adım attırmadılar. Zaten Trabzonspor'un artık herkes tarafından çözülmüş bir atak organizasyonu var. O da Burak'ın önüne atılan toplar.

 Trabzonspor klasiği bu yıl özellikle deplasmanlarda tıkır tıkır işlemişti. Şampiyonlar Ligi'nde Inter ve Lille'e kaybetmedikleri halde dün gece defansif olarak çok hata yaptılar. Yedikleri gole bakalım: Top ortalandığında Mehmet Topuz bomboş. Onu kontrol etmesi gereken Halil konsantrasyonunu kaybetmiş, Glowacki de sadece topa bakıyor. Ve Mehmet Topuz'un harika kafası Fenerbahçe'yi öne geçiriverdi
 Böyle maçlarda öne geçmek çok önemlidir. İkinci yarıya baktığımızda da önde oynayan Fenerbahçe'nin neler yaptığını çok iyi gördük. Tolga olmasa Trabzonspor ciddi fark yiyebilirdi. Özellikle Stoch için aylardır beri söylüyoruz: Mutlaka kazanılması ve kullanılması gereken bir oyuncu. Ne kadar kötü oynarsa oynasın, dar alanda önemli işler yapacak özelliği var. Üstelik şutu da iyi.
 Sonuçta Fenerbahçe art arda önemli maçlar kazanıp rakiplerine 'Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri de benim' dedi. Trabzonspor için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Moral olarak da oyun olarak da her maç geriye gidiyorlar. Artık play-off'a kalırlar mı onu da söyleyebilmek çok zor.

 

FENER 10 KİŞİ KALACAKTI
Gelelim Cüneyt Çakır'a...İki büyük kritik hata yaptı. Birincisi ilk yarıda Gökhan'a vermesi gereken ikinci sarı kart, ki bu pozisyonda Fenerbahçe 10 kişi kalacaktı. Diğeri ise Aykut'a gösterdiği kırmızı kart. Bu pozisyonda Aykut hamle yaptı ama Gökhan'a değmedi. Ve Cüneyt Çakır hatalı olarak ikinci sarıdan kırmızıyı verdi.


İSKENDER GÜNEN: Trabzon'un B planı yoktu!..
Trabzonspor'un haftalardır süren düşüşü devam ediyor. Fenerbahçe maçında Trabzonspor'un planı, kendi alanında oyunu kabul ederek kenarları kapatmak ve kapılan toplarla Alanzinho'nun driplingleriyle karşı kaleye taşıma ve de Burak'la pozisyon yaratma şeklindeydi. Oyunun 20 dakikalık bölümünde Trabzonspor, sadece savunmada kaldı. Fenerbahçe daha fazla pas yapan ve baskı kuran takımdı. Ama buna karşın Fenerbahçe'nin Mehmet Topuz ile girdiği gol pozisyonu dışında üretkenliği yoktu. Fakat Trabzonspor kornerden gelen topta öyle acemice bir gol yedi ki böylesi büyük maçta yapılmaması gereken hataydı. Golden sonra Trabzonspor hücumda daha fazla görünmeye başladı. Alanzinho ve Colman'ın çok fazla pas hatası yapması ve top üçüncü bölgeye geldiğinde Burak'a atılacak top dışında hücumda ikinci bir planın olmaması yüzünden gol pozisyonları üretemediler.
 İkinci yarıda ise Aykut'un hakem tarafından ağır bir kararla ikinci sarı kartla atılmasından sonra Trabzonspor ilk yarıya göre hücumda daha fazla göründü. Ama Burak'ın haftalardır süren formsuzluğu, Adrian ve Alanzinho'nun final paslarındaki kötü tercihleri yüzünden sonuç değişmedi. Bu maç bizlere bir kez daha gösterdi ki; Trabzonspor böylesi büyük maçlarda sorunları fazla. Savunmanın göbeğinde Glowacki ve Giray belki cansiperane mücadele ediyorlar ama doğru zamanda doğru yerde bulunmuyorlar. Kademe hatalarını da sıkça yapıyorlar. Her iki oyuncunun da boş topları olumsuz kullanmaları yüzünden rakip daha rahat hücuma çıkıyor.

 

İKİ TRANSFER ŞART
Hücumda ise Halil'in savunmaya yardımcı olması olumlu. Yalnız hücumda rakibin savunma dengesini bozabilecek yeterliliği yok. Burak da ne top tutabiliyor ne de rakibi rahatsız edebiliyor. Trabzonspor zirve yarışının artık çok gerisinde. İkinci yarıda yeniden yarışa katılabilmek için ara transferde mutlak en az iki oyuncunun alınması şart.
 Aykut'a hatalı kırmızı kart gösteren hakem Çakır'ın ilk yarıda Gökhan Gönül'ü ikinci sarı karttan atmaması maçın kaderini değiştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor