"Yavuz Selim yok olmasın!"

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon'da amatör futbolun emektar sahası Yavuz Selim Stadı'nın yıkılmaması gerektiğini savundu. ASKF yönetim kurulu  konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi;"Trabzon’da

"Yavuz Selim yok olmasın!"

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon'da amatör futbolun emektar sahası Yavuz Selim Stadı'nın yıkılmaması gerektiğini savundu. ASKF yönetim kurulu  konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Trabzon’da futbolun mabedi diye bilinir Yavuz Selim futbol sahası..
Trabzon futbolunun doğduğu, nice yıldız futbolcuların yetiştiği ve halen günümüzde 119 kulübün 320 futbol takımına, 5 bin amatör sporcuya, antrenör, hakem, gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere toplam 7 bin sporcu ve spor adamına hizmet veren bir futbol sahası..
Yavuz Selim futbol sahasının en önemli özelliği, şehir merkezine yakın olması, Trabzon Lisesi, Fatih Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi ve ilköğretim okullarına en fazla 500 metre mesafede oluşu, okuldan çıkan öğrencilerin spor yaparak evlerine ulaştığı bir konumu, onu Trabzon’un alternatifsiz bir spor tesisi haline getirmiştir.
Eski adı Kavakmeydan olan Yavuz Selim futbol sahasının Trabzon spor tarihinde de önemli bir yeri vardır. Trabzon’da atletizmden futbola kadar olan bütün branşlar bu sahada başlamış, yeşermiş ve hayat bulmuştur.
Trabzon için böylesine önemli bir spor tesisi olan Yavuz Selim futbol sahasının TOKİ tarafından konut ve ticaret alanı olarak planlama çalışmaları bizleri son derece üzmüştür.
       Spor kentine yakışmayan tarihi yok etme çalışmalarına karşı duruş sergilemek şehir misyonuna biçilen tarihi bir görevdir.
        Bir spor kenti olan Trabzon’umuz da, kulüplerimize spor malzemesi ve bilgisayar desteği verip spor tesisi kazandırma çalışmaları yaparken, varolan ve Trabzon amatörünün can damarını oluşturan Yavuz Selim sahasının ve 19 Mayıs Kapalı Spor salonunun yok olmasına da sessiz kalamayız.
     Devletimiz birçok ilde  100 milyon TL  harcayarak stat yaparken şehrimizin merkezindeki bir spor mabetini  Toki’nin imar planı değişikliği yaparak rant alanına çevirmesine müsaade etmeyeceğiz.
      Kavakmeydan’daki bu tesis geleceğimizdir. Gerekirse Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları , Demokratik Kitle Örgütleri, Siyasetçilerimiz  ve Spor Paydaşları olarak hukuki süreci başlatıp bu spor talanına dur diyeceğiz.  Spor camiamız ile el ele tutuşup gönül zinciriyle spor tesislerimizin etrafında duvar oluşturup yıktırmayacağız, yok olmasına seyirci kalmayacağız.
      Bütün kamuoyunu henüz iş işten geçmeden bilgilendirmek için girişimleri başlattık.
      Herkesi  duyarlı olmaya davet ediyoruz.
      Sevgi ve saygılarımızla.  "
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor