Yattara'dan TS ile ilgili şok sözler

 Trabzonspor'da 8,5 yıla yakın forma giyen  ve taraftarın sevgilisi haline gelen  Gineli futbolcu İbrahim Yattara Trabzonspor yönetimini topa tuttuİşte Yattara'nın sözlerinin Satır Başları'Trabzonspor çok kötü yönetiliyor.İş bilmez yöneticiler var.Sadri Ş

Yattara'dan TS ile ilgili şok sözler

 Trabzonspor'da 8,5 yıla yakın forma giyen  ve taraftarın sevgilisi haline gelen  Gineli futbolcu İbrahim Yattara Trabzonspor yönetimini topa tuttu

İşte Yattara'nın sözlerinin Satır Başları

'Trabzonspor çok kötü yönetiliyor.

İş bilmez yöneticiler var.

Sadri Şener olsun, Nevzat Şakar olsun, futbolu bilmiyorlar.

Futbolu inşaat sektörü gibi sanıyorlar'.

Akşam gazetesine konuşan Yattara "Selçuk İnan, Egemen Korkmaz, Engin Baytar, Burak Yılmaz, Jaja ve ben Trabzonspor'da kalsaydık, seneye banko şampiyon olurduk.'dedi

 

 

 

- Trabzonspor'dan neden ayrıldın?

BAŞKAN Sadri Şener ve Şenol Güneş'le problemlerim vardı. O yüzden kendim ayrılmak istedim. Onlar benim Trabzon'da oynamamı istemediler. Şenol Güneş beni oynatmıyor, devamlı yedek bırakıyordu. İstenmediğim yerde durmak istemedim. Başkan beni sevmiyor, hoca beni oynatmıyor. Gerçekten çok sıkıntı çektim orada.

 

BAŞKAN BANA KÜSMÜŞTÜ

- Sadri Şener, 'Yattara'ya zamanında 10 milyon euro verdiler, satmadık. Keşke satsaymışız' diyerek pişman olduğunu söyledi..?

O zaman beni satmak gibi bir düşünceleri az da olsa vardı. O günlerde ben ayrılmak istediğimde Sadri Şener bana kızmıştı. Benimle konuşmadı.


- Senden ayrıldıktan sonraki Trabzonspor'u nasıl buluyorsun?

Ben Trabzon'u çok seviyorum. Ayrı kaldığım için tabii ki üzülüyorum. Allah'a şükür Trabzonspor'da biraz para kazandım. Bunu hiçbir zaman inkar edemem.. Trabzon her zaman benim kalbimde ayrı bir yeri olan bir yer olarak kalacak. Ama maalesef Trabzonspor kötü yönetiliyor. Trabzon'da iş bilmez çok kötü yöneticiler var. Sadri Şener olsun, Nevzat Şakar olsun, futbolu bilmiyorlar. Futbolu inşaat sektörü gibi zannettiler. Ama futbol apayrı bir şey. Bu anlamda üzülüyorum tabii.


Suudi Arabistan yaşanacak yer değil

- SUUDİ Arabistan'da sosyal hayat nasıldı?

Çok farklı, alışmak çok zor. Mesela alışveriş merkezlerine cuma ve cumartesi günleri ailen yanında yoksa giremiyorsun. Sanki aile çay bahçesi! Ailen yoksa seni kabul etmiyorlar. Sosyal hayat sıfır. Benim açımdan yaşanacak bir yer değildi.

 

Tek başıma 17 puan kazandırdım

- PEKİ sahadaki performansın nasıldı?

ÇoK iyiydi. Devre arasına kadar bütün maçlarda oynadım. Takıma tek başıma 17 puan kazandırdım. Sonra Gine Milli Takımı'na gittim. Gitmeden önce beni milli takıma göndermek istemediler. Fakat Afrika Kupası olduğu için gitmeye mecburdum. Onlar kabul etmemelerine rağmen gittim. Sonra takıma döndüğümde benim yerime bir Brezilyalı aldıklarını gördüm. Bir anda mevkimin üçüncü adamı pozisyonuna düşmüştüm. Yabancı sınırlaması da olduğu için takımda oynama şansım kalmamıştı. Durumun düzeltilmesini istedim ama onlar kabul etmedi. Çok kızdım, 'Bırakın gideyim' dedim. Bana, 'Sezon sonuna kadar bekle, gelecek sezon banko oynarsın. Sana paranı düzenli ödemeye devam edeceğiz' dediler. Onu da ben kabul etmedim, çünkü oynamak istiyordum. Sonra kontratımı feshettim. Kendim bıraktığım için alacağımı da yarı yarıya kestiler.

 

 

O kadro korunsa banko şampiyondu

-  Selçuk İnan, Egemen, Engin, Ceyhun, Burak gibi yıldızların peş peşe Trabzon'u terketmelerini nasıl değerlendiriyorsun?

TrabzonSpor'a çok iyi futbolcular geldi ama son üç senede çoğu gitti. Her sene Trabzonspor 14-15 transfer yapıyor ama boşa yapıyor. Bunlardan sadece ikisi iyi çıkıyor. Böyle bir şey yok. Son üç yılda gidenlere bakın... Selçuk İnan, Egemen, ben, Jaja, Ceyhun, Engin Baytar, Burak.. Hepsi birbirinden iyi 8-9 futbolcusu gitti. Bu duruma üzülmemek mümkün mü? Bu takımı şimdi oynatın, banko şampiyon olmaz mı? Dikkatinizi çekerim hepsi Sadri Şener döneminde gitti. Sadri Şener futbolcuları para verip alıyor ama sonra bedava gönderiyor. Ben bile bedavaya gittim. Hele hele Burak'ın gitmesine nasıl izin verdiler anlamak mümkün değil. Adam gol atıyor, kral orada. Neden bırakıyorlar? Şenol Güneş futbolu biliyorsa ne yapıp ne edip Burak'ı takımda bırakmalıydı. Bence çok yanlış transfer.

 

Nobre'ye iki orta yapsam biri gol olur

- Her futbolcunun kendine has iyi ve kötü özellikleri vardır. Senin en beğendiğin en özelliğin neydi?

Çabukluk, dripling ve asistlik. Karşımda kim oynarsa oynasın bunları yaparım. Şenol Hoca maalesef kıymetimi bilemedi.

 

- Mersin İdmanyurdu'nda Mert Nobre ile oynayacaksın. Herhalde ona çok gol attırırsın...

Nobre ile iyi anlaşıyorum. Kalitesini kanıtlamış, çok iyi bir golcü. On yaptığım iki ortanın biri mutlaka gol olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler