"Yasa gözden geçirilmeli"

CAS Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkanı Kısmet Erkiner, "Futbolda şike" davasında yaşanan tahliyeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.CAS Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkanı Kısmet Erkiner, "Futbolda şike" davasında dün yaşanan tahli

"Yasa gözden geçirilmeli"

CAS Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkanı Kısmet Erkiner, "Futbolda şike" davasında yaşanan tahliyeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CAS Üyesi ve Spor Hukuku Enstitüsü Derneği Başkanı Kısmet Erkiner, "Futbolda şike" davasında dün yaşanan tahliyeleri normal karşıladığını söyledi.

Erkiner, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürse bile, yasanın uygulamaya gireceğini dile getirerek, "Bu nedenle tahliyeler normal. Şike yapmakla suçlanan ve örgüt üyesi olarak suçlanmayanların tahliyeleri verildi. Yeni yasada bu suçun en alt cezası 1 yıl olduğuna göre infazı 8 ay gibi olur. Tutukluluk halleri gereksiz gibiydi. Tahliyeler normal. Ayrıca, başka tahliyeler de olabilir" diye konuştu.

-"Yasa toptan değişmeli"-
Yasanın toptan değişmesi gerektiğini savunan CAS Üyesi Kısmet Erkiner, yasanın her maddesinin uygulanması sonrasında sancılar yaşanacağını ileri sürdü.

Erkiner, yasanın sadece 11. maddesinin değil başka maddelerinin de değişmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yasa tümüyle gözden geçirilmeli. Örneğin taraftarlar için konulan 18. madde (Seyirden yasaklama) yanlış bir şekilde futbolcular için uygulandı. Ayrıca basınla ilgili 22. madde de çok ağır. Bunda da uygulamalar başlayınca, cezaların çok aşırı olduğu görülecek. Anadolu'da yayınlanan yerel bir gazeteye 100 bin lira ceza gönderildi. Bu şekilde birçok maddesi ağır cezalar ihtiva eden yasa toptan değişmeli. Her uygulamaya başlanan maddesi de sancılı olacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler