Yargıtay Hakimi şike davası için ne dedi?

Şike Davası dosyasını inceleyen ve eksik işlem tespit ettiği için dava dosyasını İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderen Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Başkanı Hakim Ahmet Ceylani Tuğrul, kararla ilgili konuştu.Tebligat eksikliği nedeniyle kararın

Yargıtay Hakimi şike davası için ne dedi?

Şike Davası dosyasını inceleyen ve eksik işlem tespit ettiği için dava dosyasını İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderen Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Başkanı Hakim Ahmet Ceylani Tuğrul, kararla ilgili konuştu.

Tebligat eksikliği nedeniyle kararın usulen bozulduğunu, yeniden yargılamanın olmayacağını belirten Tuğrul şunları söyledi:

"Tebligat eksikliği nedeniyle dosyayı yerel mahkemeye iade ettik. Tebligatlar tamamlandıktan sonra dosya yeniden bize gelecek ve esas ilişkin incelememiz başlayacak. Verdiğimiz karar, esasa ilişkin değil. Bu nedenle yerel mahkeme yeniden yargılama yapmayacak. Dosya bize 25 Temmuz’ da geldi. Dosya gelir gelmez ele aldık. 1.5 ay içinde tetkik hakim incelemesini tamamladı. Tebligat eksikliği nedeniyle usulden bozduk. Yerel mahkeme tebligatları tamamlayıp dosyayı bize gönderecek. Çok fazla bekletmeden esas ilişkin kararımızı da vereceğiz."

"Şike var mı yok mu, rüşvet alınmış mı bunlara bakmadık. İlk etapta usuli eksiklik var mı diye inceledik. CAS’ın verdiği karar bizi etkilemez. Biz, önümüzdeki dosyaya göre kararımızı veririz.” Bu arada şike dava dosyası dün İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Mahkemenin önümüzdeki günlerde, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin bildirdiği eksiklikleri tamamlayıp yeniden Yargıtay’a göndermesi bekleniyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor