Wushu seçmeleri yapıldı

 Sakarya'da düzenlenen Genç Milli Wushu Takımı seçmelerine Türkiye şampiyonasında 15-17 ve 17-18 yaş grubunda birinci olan bay ve bayan sporcular katılıyor.Çin'de 17-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'na katılacak milli sporcu

Wushu seçmeleri yapıldı

 

Sakarya'da düzenlenen Genç Milli Wushu Takımı seçmelerine Türkiye şampiyonasında 15-17 ve 17-18 yaş grubunda birinci olan bay ve bayan sporcular katılıyor.

Çin'de 17-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası'na katılacak milli sporcuları belirlemek amacıyla Wushu Federasyonu'nun Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda düzenlediği seçmelere Türkiye şampiyonasında birinci olan 16 erkek ve 8 bayan sporcu katılıyor. 12 hakem gözetiminde yapılacak maçlarda başarı gösteren 5 erkek ve 3 bayan sporcu, Dünya Gençler Şampiyonası'na katılacak. 

Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, yaptığı açıklamada, seçmelere Türkiye'nin en iyi sporcularının katıldığını ve heyecanlı maçların yapılacağını söyledi. 

Akyüz, Dünya Gençler Şampiyonası'nın Çin'de yapılacağını ve şampiyonanın büyük bir organizasyon olduğunu belirterek, ''Bir yıl Dünya Şampiyonası yapılıyor, bir yıl da Dünya Gençler Şampiyonası yapılıyor. Bu şampiyonada 18 yaş altı yer alıyor ve bu yıl 4'üncüsü yapılacak. Hem Türkiye'nin wushu sahasındaki başarısı açısından hem de wushunun tanınması ve gelişmesi açısından önemli bir organizasyon. Herkes bizi destekliyor, sporcularımıza başarılar diliyorum'' dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler