Wushu sağlık açısında da önemli

 Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, ''Wushu Çin'de tıbbın bir kolu olarak da hizmet veriyor'' dedi.Abdurrahman Akyüz , wushunun dünyada en hızlı yayılan spor dallarının başında geldiğini belirterek, halen 150 ülkede federasyonu bulunduğunu, uzak

Wushu sağlık açısında da önemli

 

Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, ''Wushu Çin'de tıbbın bir kolu olarak da hizmet veriyor'' dedi.

Abdurrahman Akyüz , wushunun dünyada en hızlı yayılan spor dallarının başında geldiğini belirterek, halen 150 ülkede federasyonu bulunduğunu, uzak doğuda ise yaklaşık 600 milyon kişinin bu sporla ilgilendiğini ifade etti.

"ÇİNLİLER İLAÇ YERİNE KULLANIYOR"

Wushunun sadece spor dalı olarak algılanmaması gerekiğine işaret eden Akyüz, ''Bu sporun teknikleri sağlık sektöründe de uygulanıyor. Wushu Çin'de tıbbın bir kolu olarak da hizmet veriyor. Özellikle Tai chi dalı Çin'de çok yaygındır. Çinliler ilaç yerine Tai-chi (gösteri stili) tekniklerini kullanarak zinde kalıyor ve kendilerini tedavi ediyorlar. Wushu, zihinsel yorgunluk, stres, kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde ön plana çıkıyor. Tedavide etkili bir şekilde kullanıyorlar. Wushu hocaları da bu teknikleri birbirlerine aktararak maneviyatı ön planda olan, sağlıklı nesiller yetiştiriyor'' dedi.

Türkiye'de wushuyu okullarda yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Akyüz, bu konuda proje çalışmalarının olduğunu dile getirdi.

 

Akyüz, Dünya Wushu Federasyonu Teknik Komite Başkanı ve dünyanın en önemli hocalarından Wang Yulung ve Çin Wushu Sanda Dalı Milli Takım Başantrenörü Zhang Genxue'nin Antalya'ya gelerek hakem ve antrenörlere seminer verdiğini söyledi.

"50 KİŞİ SEMİNER VERİYOR"

Akyüz, ''Sayın Genxue, sanda dalının duayeni. Biz bu iki başarılı hocayla şimdi Antalya'da Uluslararası Hakem ve Antrenörlük semineri verdiriyoruz. Çin'den toplam 8 kişi geldi. Bizden de yaklaşık 50 kişi yeni teknikler üzerinde seminer veriyor. Sayın Genxue, ayrıca, kendi isteğiyle dünya şampiyonasına katılacak olan milli sporcularımıza özel dersler veriyor'' diye konuştu.

Yurt genelinde antrenör seminerleri vermek istediklerini, bu konuda da tüm bölgelerde çalışma yürüttüklerini belirten Akyüz, 2006 yılında federasyon olmalarına rağmen yaklaşık 34 bin lisanslı sporcularının bulunduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor