Wushu madalya kazandık!

 Dünya Gençler Wushu Şampiyonası çifte şampiyonlukla sona erdi.  Elif Akyüz, Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz ikilisi dünya şampiyonu oldu. 17 - 25 Eylül 2012 tarihleri arasında Çin'in özerk bölgesi Macau'da yapılan 4. Dünya Gençler Wushu Şampiyonasının son g

Wushu madalya kazandık!

 

Dünya Gençler Wushu Şampiyonası çifte şampiyonlukla sona erdi. 
 
Elif Akyüz, Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz ikilisi dünya şampiyonu oldu.
 
17 - 25 Eylül 2012 tarihleri arasında Çin'in özerk bölgesi Macau'da yapılan 4. Dünya Gençler Wushu Şampiyonasının son gününde çifte şampiyonluklar yaşandı. 
 
Sabah seansında Taolu halısına çıkan Dünya Büyükler Şampiyonu Elif Akyüz, 4. Dünya Gençler Şampiyonası'nı da boş geçmeyerek Jiangshu (İnce Kılıç) stilinde 9.30'luk derece yaptı ve adını bir kez daha dünya şampiyonluğuna yazdırdı. 
 
2010 yılında Antalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya ile tanışan Elif Akyüz, geçen sene Ankara'da yapılan 11. Dünya Büyükler Şampiyonası'nda da Kuzey Mızrağı stilinde şampiyon olarak dünyanın en genç dünya şampiyonu ünvanını kazanmıştı.
 
 
 
Elif Akyüz, Macau'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonasının ardından kariyerinde ard arda üçüncü şampiyonluğu yaşamış oldu. Akyüz, zorlu rakiplerinin kendisini bir hayli zorladığını belirterek, Wushu'nun memleketi Çin'de aylarca kamp yaptığını ve orada eğitimini sürdürdüğünü, bu şampiyonlukların uzun süren çalışmanın sonunda kazanıldığını söyledi. 
 
DUİLİEN'DE BİR İLK YAŞANDI
 
Duilien (Danışıklı Gösteri Dövüşü) stilinde halıya çıkan Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz çifti favori gösterilen bir çok çiftin arasından sıyrılarak, 9.29'luk dereceyle Dünya Şampiyonluğunu kazandı.
 
 
 
4. Dünya Gençler Şampiyonası'nın akşam seansında elde edilen bu madalyalarla birlikte Türkiye, Wushu sporunda kendisini geliştirdiğini tüm dünya milletlerine göstermiş oldu.
 
 
 
Şampiyon olan sporcularımıza madalyalarını Uluslar arası Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz verdi.
 
 
 
SANDA'DA 3 BRONZ MADALYA 
 
Wushu Sanda dalında Bayanlar 56 kg'da Sümeyye Kayabaşı ve 60 kg'da Hatice Salih üçüncü olarak bronz madalya elde ettiler. Erkeklerde ise 75 kg'da Uğurcan Beyazıt üçüncü olarak bronz madalyayı boynuna taktı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor