White: Bamba kuş uçurtmuyor

"İngiltere'de kısa süre kaldı ama yine de adını duyurmasını başardı. Biraz daha hızlı olabilse Premier Lig'de oynardı" Trabzonspor'un İngiltere Championship ekiplerinden Leichester City'den renklerine kattığı Sol Bamba'yı İngiliz liglerini yakından takip

White: Bamba kuş uçurtmuyor

"İngiltere'de kısa süre kaldı ama yine de adını duyurmasını başardı. Biraz daha hızlı olabilse Premier Lig'de oynardı"

 

Trabzonspor'un İngiltere Championship ekiplerinden Leichester City'den renklerine kattığı Sol Bamba'yı İngiliz liglerini yakından takip eden Telegraph gazetesinin spor yazarı Duncan White ilginç açıklamalar yaptı. 

 

Bamba'nın İngiltere'de 1.5 sezon geçirdiğini ifade eden White, "Kısa sürede adını tüm İngiltere'ye duyurdu. 1.90'lık boyu ve güçlü fizik yapısıyla ön plana çıkan bir futbolcu. Savunmanın ortasında özellikle hava toplarındaki hakimiyeti dikkat çekici. Rakibin ceza sahasına gönderdiği uzun toplarda boyunun avantajını kullanıyor.

 

Ayrıca kendi takımının duran toplarında da rakip ceza sahasında etkili kafa vuruşları yapabiliyor. Championship'te kafa toplarında üstüne yok. Ayrıca çok sevimli bir karakteri var. Taraftar kısa sürede onu sevecektir" yorumu yaptı.

 

ZOKORA ONUN İÇİN BİR AVANTAJ

Bamba'nın artıları kadar eksileri de olduğunu belirten Duncan White, "Hızlı ve kıvrak santrforlar karşısında zorlanabiliyor. Dönüşleri ağır. Zaten biraz daha hızlı olabilse Premier Lig takımları onu elden kaçırmazdı.

 

Topu oyuna sokma konusunda da sıkıntı yaşıyor. Ancak, önünde vatandaşı Didier Zokora'nın oynayacak olması bu açığını kapatır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler