Vittek : Önemli olan takım oyunu

  Trabzonspor'un Slovak forveti Robert Vittek, rakiplerine karşı en büyük avantajlarının takım içindeki birlikteliği ve bütünlüğü oluşturmaları olduğunu söyledi.  HOLLANDA ÖRNEĞİ Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk maçta geçirdiği sakatl

Vittek : Önemli olan takım oyunu

 

 

Trabzonspor'un Slovak forveti Robert Vittek, rakiplerine karşı en büyük avantajlarının takım içindeki birlikteliği ve bütünlüğü oluşturmaları olduğunu söyledi. 

 

HOLLANDA ÖRNEĞİ 


Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen ancak ilk maçta geçirdiği sakatlık nedeniyle sezon boyunca takımdan ayrı kalan Robert Vittek, yeni sezona iddialı hazırlanıyor. Takımının Hollanda kampında futbol takımı için önemli olanın yıldız oyuncu almak olmadığını belirterek şunları söyledi: 

 

"Önemli olan kaç yıldız oyuncu aldığınız değildir. Size Polonya ve Ukrayna'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'ndan bir örnek verecek olursam, Hollanda oraya 15 yıldız oyuncuyla gitti. Ama maç bile kazanamadan elenerek ülkelerine dönmek zorunda kaldılar. 

 

Dolayısıyla önemli olan sizin takım içindeki o kimyayı ve bütünlüğü oluşturup oluşturamamanızdır. Onu oluşturursanız elinizdeki oyuncu yapısını en verimli şekilde kullanırsınız.

Ama yıldız oyuncular varken onu oluşturamazsınız çok büyük hüsranlar yaşarsınız. Bizim rakiplerimize karşı çok büyük bir şansımız var. Çünkü takım içinde bu birlikteliği ve bütünlüğü oluşturuyoruz şu anda. Onlara karşı ciddi bir mücadeleye gireceğiz. Rakiplerimizin yıldız transferleri bizim için handikap yaratmayacak." 

 

ŞAMPİYON OLAMAZSANIZ BİLE KADROYU BOZMAMALISINIZ 


Trabzonspor'da bu sezon yıldız adayı bir çok oyuncu bulunduğunun da altını çizen Vittek, "Bu tip oyuncu sayısı çok fazla ve bu isimler gelecekte Trabzonspor'a büyük katkı yapacak.

 

Takım ve kulüp olarak belirlediğiniz uzun dönemli hedeflere saygı göstermeniz ve onları uygulamanız gerekiyor. Bir sezon şampiyon olamazsınız ama kadro bütünlüğünü, birlikteliğini koruyup, o yetenekli oyuncuları kadroda tutarak devam ederseniz uzun dönemde sürekli başarı yakalarsınız. Su anda öyle bir dönemden geçiyoruz. Genç oyuncular gelecekteki Trabzonspor'da çok önemli görevler alacaklar" dedi. 

 

HAZIR DURUMDAYIM 


Geçen sezonki sakatlığını tamamen atlattığını da vurgulayan Vittek, "Tatil dönemi de dahil birkaç aydır çok ağır ve yoğun şekilde çalışıyorum. Gerek tedavi gerek idman olarak şu anda herhangi bir sorunum yok. Hazır durumdayım. Sakatlıkla ilgili herhangi bir sorunum yok. Onu atlattık. Resmi maçların başlamasına 4 hafta daha var . Bu süreyi de iyi kullanıp lige tam anlamıyla hazır olarak gireceğim" ifadesini kullandı. 

 

REKABETE HAZIRIM 


Takımda Paolo ve Halil gibi yetenekli forvet oyuncuları olduğunu da sözlerine ekleyen Vittek, "Rekabete hazır durumdayım. O pozisyonda görev alabilmek için rekabet halinde olacağız. Belki aramıza yeni katılan arkadaşlar da olabilir. Her şey maçlar başladığında ortaya çıkacak" dedi. Vittek, forvetlerin Burak Yılmaz'ı aratıp aratmayacağıyla ilgili olarak ise, "Bunu benim cevaplamam doğru değil. Tamamen oynayacağımız oyun sistemiyle ilgili. 4 - 4 ' 2 oynadığımızda farklı bir şablon var, 4 ' 2 ? 3 - 1 oynadığımızda farklı bir şablon var. Bu ancak hoca tarafından cevaplanabilecek bir soru" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor