Vestel'e TFF'den Cevap

Vestel Zorlu Şirketler Grubu'nun Manisaspor'dan sponsorluğunu çekmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Haluk Çubukçu'ya ilk tepki TFF yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran'dan geldi.Vestel Manisaspor-Galatasaray maçı sonrası Manisasspor Kulübü Başkanı Haluk Çub

Vestel'e TFF'den Cevap

Vestel Zorlu Şirketler Grubu'nun Manisaspor'dan sponsorluğunu çekmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Haluk Çubukçu'ya ilk tepki TFF yönetim kurulu üyesi Tahir Kıran'dan geldi.

Vestel Manisaspor-Galatasaray maçı sonrası Manisasspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu'nun açıklamalarını değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran, ligtv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, kimin kime sponsor olacağına federasyonun karar vermediğini belirterek, Vestel Grubu'nun sponsorluktan çekilme gerekçesi olarak gösterdikleri tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçının kararı ile Vestel Manisasspor-Sakaryaspor maçının birbirinden ayrı olaylar olduğunu, elma ile armudun birbirine karıştırılmaması gerektiği söyledi.

Vestel Zorlu Şirketler Grubu'nun almış olduğu karar saygı duyduklarını ifade eden Kıran, "Kararlarına saygı duymak lazım. Kimin kime sponsor olacağına biz karar vermediğimiz gibi, kimin sponsorluğu bırakacağına da biz karar veremeyiz. Trabzonspor-Sivasspor maçıyla, Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi lazım. Her maç kendi içinde değerlendirilir. Her maçın temsilcisi, hakemi, gözlemcisi ayrıdır. Hiçbirini mukayese edemezsin. Bana göre Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında  olanlar çok daha ağırdı. Profesyonel kaleci, sözleşmeli bir kaleci antrenörü hakeme saldırdı. Seyircinin sahaya girmesiyle, profesyonel bir adamın adam dövmesi arasında dağlar kadar fark var. O olayla bu olay bir mi şimdi? Bir şirketin kapısında çalışan bekçiyle, genel müdürün yaptığı olay bir midir? Biz o zaman Vestel Manisaspor'un 3 puanını silmiş olsaydık bugün bunları söylemeyeceklerdi. O maç ayrı, bu maç ayrı, olayın püf noktası ayrı" dedi.

Sakaryaspor-Vestel Manisaspor maçında hakemin dövüldüğünü kaydeden Tahir Kıran, "Adam benim hakemimi dövmüş orada. Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ne alakası var. Bu Trabzon'da olabilir başka yerde olabilir, sahaya adam girmesiyle kaleci antrenörünün hakeme saldırması aynı mıdır? Ayrı ayrı değerlendirmemiz lazım. Elmayla armudu ayırt etmek lazım" diye konuştu.
Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu'nun bu konuyla ilgili spekülasyon yaptığını söyleyen Kıran, "Çekiliyorlarsa hayırlı olsun" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi Tahir Kıran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçının hakemi bizim hakemimiz bile değil. FIFA kokartlı bir hakem ve FIFA'nın hakemi. FIFA bunun hesabını sorardı. FIFA, 'Hakeme niye sahip çıkmadınız' diye sorardı. 'Siz FIFA kokartı vermeye layık gördünüz, biz de verdik. Şimdi ne ceza verdiniz bu kulübe?' demez miydi. Kulübün sözleşmeli kalecisi antrenörü benim hakemimi dövecek böyle bir şey var mı?"

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un acımasız ve haksız şekilde eleştirildiğini dile getiren Kıran, "Bir Haluk Ulusoy var orada. Vurun ona. Vurun abalıya. Federasyonun arkasında kimse yok, federasyon için kimse yürüyüş yapmaz. Herkes camiasına hesap vermek durumunda" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler