Ve Su istifa etti!

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Trabzon Şubesi’nin Başkan Vekili Abdullah Su, olay açıklamalar yaptı görevinden istifa ettiğini açıkladı. MHK Bölge Sorumlusu Turgay Güdü ve İl Hakem Kurulu Başkanı Sefer Altuntaş’ı topa tutan Su yaptı

Ve Su istifa etti!

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Trabzon Şubesi’nin Başkan Vekili Abdullah Su, olay açıklamalar yaptı görevinden istifa ettiğini açıkladı. MHK Bölge Sorumlusu Turgay Güdü ve İl Hakem Kurulu Başkanı Sefer Altuntaş’ı topa tutan Su yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: “Şubat 2013 tarihinde bir hevesle TFFHGD Trabzon şubesine aday olarak dernek başkan vekili olarak göreve geldik. Bu süre zarfında MHK Bölge sorumlusu Turgay Güdü ve il hakem kurulu başkanı Sefer Altıntaş ile bir türlü yıldızı barışmayıp adeta ötekiler gibi görerek belli zorlayıcı kriterler uygulamaya başladı. Sonunda hem dernek başkanı vekilliğinden hem de dernek üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldım. Açıkçası beni ve düşüncelerimi, yapacak olduğum yenilikleri benimseyemediler. Nedeni ise açık; Hükmedebileceği insanları yanına almak ve her dediğini yaptırabilmekti. Buna rağmen şahsıma maç vermeme ve rapor yazamama gibi kriterler sunarak bahane üretmeye çalıştılar.”

 

İFTİRA VE KOMPLO

“Bunun akabinde bir dernek toplantısı tertip ederek en büyük komployu yazılı bir hakaretle şahsıma itham ettiler. Kurul üyesi Ayhan Kılıç’ın 150 kişi huzurunda inanılmaz derecede hakaretlerle yazılı beyanı okundu. Buna da imkân tanıyan ve beraber yola çıktığımız dernek başkanı Muhammet Başkan çanak tutmuştur. İpler bu sebepten dolayı tamamen koptu. Utancımdan gözyaşlarımı tutamayarak toplantıyı terk etmek zorunda kaldım. Bunun üzerine Genel Merkez disiplin kuruluna sevk edilerek soruşturmayı bekledim. Ancak; 10 aylık soruşturmada hiçbir delil elde edilemediğinden dolayı beraat ettim.”

 

HUKUK YOLLARIMI ARAYACAĞIM

“Şahsıma ithamda bulunan kurul üyesi Ayhan Kılıç’ı ve buna imkan tanıyan kurul başkanı Sefer Altuntaş’ı  Genel Merkez Disiplin Kuruluna ayrıca TFF yönetim kuruluna karar ekiyle bildirdim.  Ayrıca toplum önünde şahsımı rencide edici, iftira ve kişilik haklarıma saldırı ile manevi, müsabakalara gidemediğimden dolayı da maddi  açıdan  haklarımın iadesi  dava açmak zorunda kaldım.”

 

BAŞ SORUMLU GÜDÜ’DÜR

“Geldiği günden beri tartışmaların odağında olan Güdü,  yine arka planda kalmayı yeğliyor. Asla açık oynamıyor. Bölgeye hakim olamadığı zaten belli. Adalet sözü ağzından düşürmeyen Güdü doğru dürüst insanlara da görev vermiyor. İşi şaibeli insanlarla kargaşa yaratmadır. Artvin ilinde olduğu gibi… Bu nedenlerden dolayı MHK Bölge Sorumlusu Turgay Güdü ve mevcut İHK (İl Hakem Kurulu) o camiada görev aldığı sürece orada olmayacağımı, sevdiğim hakem ve spor kamuoyuna saygıyla duyururum. Yıllardan beri kin ve nefretle dolu Turgay Güdü ve ekibi bana değil diğer arkadaşlara da aynı gülücükleri dağıtarak verdiği sözleri yerine getirmemektedir.”

 

TFF VE TFFHGD GENEL MEZKEZİ

“Türkiye Futbol Federasyonunu ve Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Genel Merkezi ve Bölge Sorumlusunu yazdığım dilekçeleri Disiplin Yönünden nazara alarak gereğini yapmalarını bekliyorum. Bir an önce TFF ve MHK olaya el koyarak değişikliğe gidip geçmişi temiz, dürüst ve adaletli kurul ve bölge sorumlusunun atanacağına inanarak Trabzon ve bölgemizin huzur bulacağını inanıyorum. Hakem ve Spor Kamuoyuna selam ve saygılarımı sunarım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor