Vakfıkebir'in bitmeyen çilesi!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yaklaşık olarak 20 yıl önce yapılması planlanan ancak istimlak sorunları nedeniyle bir türlü yapımına başlanılamayan Organize Sanayi Bölgesi ilçenin en önemli gündem maddelerinden birisi olarak gündemde kalmaya devam ediyor

Vakfıkebir'in bitmeyen çilesi!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde yaklaşık olarak 20 yıl önce yapılması planlanan ancak istimlak sorunları nedeniyle bir türlü yapımına başlanılamayan Organize Sanayi Bölgesi ilçenin en önemli gündem maddelerinden birisi olarak gündemde kalmaya devam ediyor.

Baliya Bölgesinde yapılması planlanan Vakfıkebir OSB için geçtiğimiz yıllarda Trabzon Valiliğinin girişimleri sonucu hak sahipleri ile anlaşma yoluna gidilmiş ve alacaklarından indirim yapmaları istenmişti. Birkaç hak sahibi dışında devletin önerdiği oranda indirim yapmayı kabul eden hak sahiplerine verilmek üzere ödenekte çıkartılmıştı. Ayrıca indirim yapmayı kabul etmeyen hak sahiplerinin yerlerinin devre dışı bırakılması seçeneği üzerinde de fikir birliği oluşmuştu. Ancak istimlak bedelleri için gereken ödeneğin tamamı bir türlü çıkartılamadı. Büyükliman Yöresi ve Vakfıkebir’in istihdamı açısından büyük önem taşıyan Organize Sanayi Bölgesi’nin bitirilmesini isteyen Vakfıkebirliler yetkililere seslenerek, “Artık yeter verilen sözler yerine getirilsin” diyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor