Ünal Aysal:Fener mızıkçılık yapıyor

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, çok tartışılan 58. maddenin değiştirilmesi konusunda yapılan girişimlerin Türk kulüpleri açısından tehlike oluşturacağını ifade etti.  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 'müsabaka sonucunu etkileme' başlıklı 58. maddenin değiş

Ünal Aysal:Fener mızıkçılık yapıyor

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, çok tartışılan 58. maddenin değiştirilmesi konusunda yapılan girişimlerin Türk kulüpleri açısından tehlike oluşturacağını ifade etti.  Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 'müsabaka sonucunu etkileme' başlıklı 58. maddenin değiştirilmesi yapılan girişimlerin çok tehlikeli olduğunu ve bu nedenle UEFA'nın, Türk takımlarını 5 yıl Avrupa Kupası maçlarından men edebileceğini söyledi.

Aysal, şu açıklamaları yaptı:

"58. madde değiştirilmek isteniyor. Eğer böyle olursa, herkesin başı büyük derde girer. Bunun altından da kimse kalkamaz. Yüzde yüz 5 sene ceza gelir. Bunun altına imzamı bile atabilirim. Türk futbolunu düşünmek zorundayız. Sonra 'aile içinde' eğlenip, birbirimizle oynar dururuz. Kalite ve mali açıdan futbolumuz büyük darbe yer. Herkes Avrupa'da boy gösterebilmek için mücadele ediyor. 58. madde ağır ama değiştirirsek yanlış anlarlar. Öncelikle tüm cezalar belirlendiği gibi uygulansın. Ondan sonra yavaş yavaş yumuşatalım. Bir geçiş süreci olsun. Aksi takdirde UEFA'nın yaptırımları karşısında cezalardan kurtulamayız.

'YAŞANANLAR DERS OLSUN'

Fenerbahçe çok erken konuşuyor. Şu an için kesinlikle konuşmamaları gerekir. Bu herkes için aynen geçerli bir şey. Bu nedenle de bir türlü futbola dönemiyoruz. Örneğin Galatasaray da geçtiğimiz sezon çok kötü günler geçirdi ve ligden düşebilirdi. Bu çok olağan bir şey sayılmalı. 1 yıl Bank Asya'da oynar, geri çıkardık. Bu dünyanın sonu değil. Kural neyse herkese uygulamak, kadere razı olmak lazım. Üstelik henüz şu anda hiçbir şey de belli değil. Mızıkçılık yapmanın hiç alemi yok. Artık yaşananlar bir ders olsun ve burnumuzu her şeye sokmayalım."

'KAYSERİ İŞİ BÜYÜTTÜ'

"Yabancı transferi konusunda biraz sıkıntı var. Şu an için almayı planladığımız yabancı oyuncu sayısı bir. Hocamız Kayserisporlu Nordin Amrabat'ın transferini istiyor. Ancak ben artık bu saatten sonra Kayserispor'a bir şey talep etmem. İşi gereğinden çok büyüttüler."

'AYDINLAR'IN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM'

"Biz Fenerbahçe'ye kesinlikle düşman değiliz. Aksine ebedi dostuz. Ama kararlıyız. İstikbal, kurallara uymaktan geçer. Federasyona ise güveni sağlamak gerekiyor. İşin otoritesi onlar. Kuralları onlar tatbik edecek. Ben, kesinlikle Mehmet Ali Aydınlar Bey'in yerinde olmak istemezdim. Tertemiz adamlar, nelerle uğraşmak zorunda kalıyorlar?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor