UEFA'dan telefon FIFA'dan faks

TFF Yönetimi, göreve devam edip etmemek için toplandığı sırada UEFA'dan telefon, FIFA'dan faks geldi.Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün İstanbul'da Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında toplanarak, 26 Ocak'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da gündeme gele

UEFA'dan telefon FIFA'dan faks

TFF Yönetimi, göreve devam edip etmemek için toplandığı sırada UEFA'dan telefon, FIFA'dan faks geldi.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün İstanbul'da Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında toplanarak, 26 Ocak'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da gündeme gelen 'güven tazele' çağrılarını masaya yatırırken, kritik toplantıya FIFA ve UEFA'nın şok talepleri damga vurdu.

Genel Kurul'da yaptığı konuşmada istifa sinyali veren ve bu kararını kamuoyu ile paylaşacağı iddia edilen Aydınlar, yönetici arkadaşları ile dün saat 15.30 sularında İstinye'deki TFF binasında toplantıya başladı.

Toplantı başladıktan birkaç dakika sonra başkan Aydınlar'a bir UEFA yetkilisinin telefonla Futbol Federasyonu'nu aradığı ve 26 Ocak'ta gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul'da yapılan konuşmalar ile alınan kararların tutanaklarını Türkçe olarak istediği bilgisi iletildi.

Hemen akabinde FIFA'nın da Genel Kurul tutanaklarını istediğini ifade eden bir faks ile Futbol Federasyonu'na başvurduğu kaydedildi. Ve bir anda kritik toplantının seyri değişti...

TFF, istekler için UEFA ve FIFA'ya ön bilgi verirken bu kurumlara gidecek dosyalar için çalışmalar başladı.

DEVAM VE REST!
Olağanüstü Genel Kurul'da 58. maddenin değiştirilmesi yönünde verilen teklifin kabul edilmemesi ve Fenerbahçeli yöneticilerin ağır eleştirileri üzerine istifa sinyali veren bir konuşma yapan Aydınlar, dün yönetim kurulu ile yaptığı toplantı sırasında fikir değiştirdi.

Aydınlar'a kritik toplantı öncesi Kulüpler Birliği'nden 'göreve devam et', Fenerbahçe Kulübü'nden ise yine 'güven tazele' çağrısı geldi. Fenerbahçe dışındaki kulüp temsilcileri de kendisini arayarak göreve devam etmesi telkininde bulundu. Aydınlar, tüm çağrılara rağmen istifa niyetindeydi.

Ancak toplantının başlarında önce UEFA'dan gelen telefon ardından FIFA'nın gönderdiği faks üzerine Aydınlar, şike soruşturması sürecinde elinin rahatlayacağını ve baskının kendisi yerine kulüpler üzerinde yoğunlaşacağını düşündü ve 'göreve devam' dedi.

Bu karar, TFF resmi sitesinden duyurulurken, 'güven tazele' çağrısı yapanlara da şu sözlerle meydan okundu: TFF Yönetimini güven tazelemeye davet edenlerin, Asıl güven tazelemesi gerekenler olduğuna inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor