UEFA'dan son dakika golü

27 Şubat'ta yapılacak Futbol Federasyon başkanlık seçimi öncesi Süper Lig kulüpleri Şenes Erzik isminde uzlaşma sağladı ancak UEFA'dan gelen haber işleri karıştırdı.

UEFA'dan son dakika golü

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik Futbol Federasyonu Başkanlığı için aday olmayacak

27 Şubat'ta yapılacak Futbol Federasyon başkanlık seçimi öncesi Süper Lig kulüpleri Şenes Erzik isminde uzlaşma sağladı. Ancak UEFA'dan gelen haber işleri karıştırdı. UEFA, Şenes Erzik'i TFF Başkanı olmaması için uyardı. Şenes Erzik Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olmayacak.

ŞENES ERZİK'TEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, kamuoyunda yer alan TFF Başkan adaylığı konusunda açıklama yaptı.

Şenes Erzik'in açıklaması şöyle:

"27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlık seçimi için adaylığımı koymamı talep eden ve bu konuda şahsımı destekleyen Kulüpler Birliği Vakfı'na, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na, çeşitli kulüplere ve yöneticilerine, medyaya şükranlarımı sunuyorum.

Bu dönem içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kılıç'ın uzlaştırıcı ve birleştirici çabalarına, Türk futboluna 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren futbol yöneticisi olarak teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi özellikle son bir haftada gündemde yer alan adaylık konusunda yaptığım görüşmelerde gördüğüm ilgi ve destekten dolayı çok mutlu oldum. Dün yaptığım kısa açıklamada "Futbolumuzun geçtiği bu çok zor dönemde, üzerime düşen bir görev olursa her zaman olduğu gibi yapmaya hazır olduğumu" belirtmiştim. Aynı açıklamada, TFF Başkan adaylığı konusundaki nihai kararımı da 1-2 gün içerisinde vereceğimi söylemiştim. Ayrıca "Kararı vermeden önce, uzun yıllardır önemli görevlerde bulunduğum ve bulunmaya devam ettiğim FIFA ve UEFA ile de gerekli temasları yapıp, süreci bilahare değerlendireceğim" ifadelerini kullanmıştım.

Yaptığım temaslar sonucunda, her zaman belirttiğim gibi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'nın tam zamanlı mesai gerektiren bir iş olduğunu, dolayısıyla olası bir TFF Başkanlığı'nın FIFA ve UEFA'da yürüttüğüm uluslararası üst düzey görevler ile birlikte yürümesinin mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır.

Buna paralel olarak gerek FIFA gerekse 2015 yılına kadar 1. Asbaşkanlığını yapacağım UEFA, önemli sorumluluklarımdan dolayı şahsımın TFF Başkanlığı'nın ancak ve ancak kısa süreli olması gerektiğinin altını çizmiştir.

Bu durumda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olamayacağımı üzülerek kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

Bu süreçte, şahsıma destek veren futbol ailesinin tüm üyelerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da, Türk futbolunun uluslararası alanda çağı yakalaması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğimi önemle belirtmek isterim.

ATA AKSU HAZIR KITA

Erzik'in görevi kabul etmemesinin ardından en güçlü aday, uzun yıllar Haluk Ulusoy yönetimindeki TFF’de 2'nci başkanlık yapan Ata Aksu oldu.

Bir dönem Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı da yapan, TBMM’de milletvekilliği görevinde de bulunan Aksu’nun hem hükümet çevrelerince sevildiği, hem de Bank Asya, 2 ve 3’üncü Lig’den 175 kongre üyesinin desteğini aldığı öğrenildi.

Adı geçen kulüplerin Ata Aksu isminde birleştiği ve kendisini aday olarak destekleyeceği ifade edildi.

Bilindiği gibi Aksu, TFF’de görev yaptığı dönemde FIFA ve UEFA ile ilişkileri yönetmiş, başarılı işlere imza atmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor