UEFA'dan Şike İle İlgili Dev Karar

 İngiltere’nin başkenti Londra’nın ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi finali öncesinde bir araya gelen UEFA delegeleri, modern futbolun en büyük sorunları şike ve ırkçılık ile ilgili radikal kararlar aldı. UEFA’nın yeni kararları açıkladığı Londra’dak

UEFA'dan Şike İle İlgili Dev Karar

 

İngiltere’nin başkenti Londra’nın ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi finali öncesinde bir araya gelen UEFA delegeleri, modern futbolun en büyük sorunları şike ve ırkçılık ile ilgili radikal kararlar aldı.
 
UEFA’nın yeni kararları açıkladığı Londra’daki bu kongreye, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve 2. Başkanı Servet Yardımcı da katıldı. 
 
Kongrede alınan kararlara göre bundan böyle şike ilgili açılacak soruşturmalarda zaman aşımı uygulanmayacak ve eğer ülke federasyonlarının gerekli yaptırımları uygulamadığı kanaatine varılırsa, UEFA devreye girecek. Eskiden bu konuda UEFA kararı tamamen ülke federasyonlarına bırakıyordu.
 
Söz konusu suça bulaşan kulüp veya kişilerle ilgili nihai kararın alınma sürecine dahil olacak UEFA, böylece ülke federasyonlarının kamuoyu tarafından şüphe ile yaklaşılan uygulamalarını daha detaylı bir şekilde inceleyecek.
 
UEFA’nın yaptığı açıklama şu şekilde;
 
“Karar resmen yürürlüğe girdi. Irkçılığın olduğu maçlarda suçlu bulunan futbolcuya minimum 10 maç ceza verilecek.
 
Şikede zaman aşımı olmayacak. Ülke Federasyonu yeterli cezayı vermemesi durumunda UEFA devreye girecek, karar verecek.”
 
BİYOLOJİK PASAPORT DA GELİYOR
 
UEFA yetkilileri bir kritik kararı da dopingle mücadele için verdi. Atletizm branşında olduğu gibi futbolcular da yakın gelecekte biyolojik pasaport kullanacak. Yapılan açıklama şu şekilde; “Dopingle mücadele için kan örnekleri ve biyolojik pasaport gündemimizde. Yakın gelecekte uygulanacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor