UEFA'dan Irkçılığa sıfır tolerans

 Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) 37. Olağan Kongresi'nde kabul edilen yeni disiplin yönetmeliği, "ırkçılığa sıfır tolerans" politikası kapsamında bu tip eylemlerde bulunanlara sert yaptırımlar getiriyor. Londra'da düzenlenen UEFA 37. Olağan Ko

UEFA'dan Irkçılığa sıfır tolerans

 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) 37. Olağan Kongresi'nde kabul edilen yeni disiplin yönetmeliği, "ırkçılığa sıfır tolerans" politikası kapsamında bu tip eylemlerde bulunanlara sert yaptırımlar getiriyor.
 
Londra'da düzenlenen UEFA 37. Olağan Kongresi'ne katılan UEFA ve federasyon yetkilileri, futbolda ırkçılığın son bulması için çabaların artırılmasına yönelik hazırlanan, "Avrupa futbolu ırkçılığa karşı birleşiyor" başlıklı disiplin yönetmeliğini kabul etti.
 
UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, yaptığı konuşmada, futbol camiasındaki her kesimin ırkçılığa karşı mücadelede daha fazla yaptırım uygulanması gerektiği konusunda hemfikir olduğunu belirterek, "Şuna kuvvetle inanıyorum ki eylemlerimiz kelimelerimizden daha çok ses getirecek. UEFA'ya bağlı federasyonlar bu çözüm kararımızı desteklemekle yetinmeyecek, uygulanmasına da yardım edecek" diye konuştu.
 
"Irkçılığa son noktayı koymak için şimdi tam zamanı"
 
Futbolda ırkçılığın ciddi bir sorun olduğuna dikkati çeken Infantino, "Burada bulunan herkes adına konuşuyorum. Irkçılığa bir an önce son noktayı koymak için şimdi tam zamanı" ifadesini kullandı.
 
UEFA İcra Kurulu tarafından da onaylanan yeni yönetmelikte şu maddeler dikkat çekiyor:
 
"Futbolda 2013-2014 sezonunda hakemlerin sahada ırkçı bir eylem olması halinde maçı durdurabilme ve terk etme yetkisi olacak. UEFA'nın yeni üç kademeli uygulaması ile hakem ilk olarak maçı durduracak ve tribünlere uyarı anonsu yaptıracak. Irkçı eylemin devam etmesi halinde maça bir süre ara verilecek. Son uygulamada ise güvenlik güçleriyle ortak hareket edilerek maç iptal edilecek. Irkçı eylemden sorumlu olan takım hükmen yenik sayılacak.
 
Herhangi bir oyuncu veya takım yetkilisi ırkçılıkla ilgili suçlu bulunursa en az 10 maç ceza alacak.
 
Taraftarı ırkçı davranış sergileyen kulüplere ise ilk seferde kısmi saha kapama, sonraki olayda saha kapatma ve para cezası verilecek. Ayrıca ırkçı harekette bulunduğu tespit edilen taraftarlar, stat yetkilileri tarafından sahaya alınmayacak.
 
Kulüp ve ülke federasyonları, "ırkçılığa karşı mücadele" içerikli programlar düzenleyecek. Bu tip eylemlerin işlenmesi ve disiplin cezası alınması durumunda ırkçılıkla mücadele eden organizasyonlardan eğitim amaçlı yardım alınabilecek.
 
Oyuncular ve teknik ekip, ırkçılıkla mücadelede sahada lider görevi üstlenecek ve bu temel görevleri arasında yer alacak." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler