UEFA yol haritasını belirledi

Play-Off öncesinde yani nisan ayının ortasına kadar şike soruşturmasında disiplin kararlarının alınmasını isteyen UEFA, yol haritasını belirledi.1-) Buna göre; Federasyon'un yeni yönetimi veya yeniden seçilecek eski yönetimi, İstinye'deki binada ilk görev

UEFA yol haritasını belirledi

Play-Off öncesinde yani nisan ayının ortasına kadar şike soruşturmasında disiplin kararlarının alınmasını isteyen UEFA, yol haritasını belirledi.

1-) Buna göre; Federasyon'un yeni yönetimi veya yeniden seçilecek eski yönetimi, İstinye'deki binada ilk görev günü masasında bir mektup bulacak. İçeriği "Daha önce anlaşmaya vardığımız eksi puan cezalarıyla ilgili kararınız değişti mi?" olacak.

2-) Yeni yönetim "Aynen devam" derse sorun yok. Etik ve Disiplin Kurulları'nın raporuyla play-off öncesinde minumum 12 puan, (UEFA "35'e kadar çıkın" diyor" ama maksimum 25 puan arası cezalar verilecek. 2 ile 10 milyon TL arası ceza ve kişilere 3 yıl ile ömür boyu arasında men uygulaması yapılacak.

3-) Yönetim kurulu "Eksi puanan vazgeçtik. 58'i uygularız da diyebilir. O zaman da sorun yok. Ancak bu çok ama çok düşük bir ihtimal!

4-) TFF "Eksi puan uygulamıyoruz. 58'i uygulamıyoruz. Mahkemeyi bekliyoruz" gibi süreci uzatacak ifadelerde bulunursa, UEFA ve FIFA'ya çok yakın kaynakların verdiği bilgiye göre FIFA olaya müdahil olacak. UEFA, FIFA'yı bilgilendirecek. Ve ikinci mektup FIFA'dan gelecek. İçeriği "14 gün süreniz var. Bu işi artık çözün. Karar alın" olacak.

5-) Sion olayında İsviçre'ya aynı prosedürü uygulayan FIFA, bu süre içinde karar alınırsa geriye çekilecek. Alınmazsa, genel men cezaları masaya konacak.

Hem UEFA'da hem Federasyon'da
  Şenes Erzik'in ismi gündemden düşse de, hem UEFA'da görev yapması hem de TFF Başkanlığı için adının geçmesi kafaları karıştırmıştı. "UEFA'dan istifa mı edecek?" soruları gündeme gelmişti. İşte ize bir örnek; İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar Llona aynı zamanda UEFA 3. Başkan Yardımcısı. Erzik ise 1. Başkan Yardımcısı. Buna benzer UEFA İcra Kurulu'nda 5 üye daha var. Llona, ülkesindeki görevinden ötürü UEFA'da pasif görevde. Erzik TFF'ye dönseydi, aynısı olacak; yani istifa etmesine gerek yoktu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor