"UEFA üç yıl ceza verecek"

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Türkiye'de yaşanan şike soruşturmaları nedeniyle UEFA'nın Türk takımlarına en az üç yıl kupalardan men cezası vereceğini söyledi. Başkan Türkmen, Türk futbolunun 3 Temmuz'da yaşanan şike soruşturması nedeniyle tamama

"UEFA üç yıl ceza verecek"

Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, Türkiye'de yaşanan şike soruşturmaları nedeniyle UEFA'nın Türk takımlarına en az üç yıl kupalardan men cezası vereceğini söyledi. 

Başkan Türkmen, Türk futbolunun 3 Temmuz'da yaşanan şike soruşturması nedeniyle tamamamen çöktüğü belirterek, "Futbolumuz tam anlamıyla dibe vurdu. 3 Temmuz'da yaşananlar bu durumu hızlandırdı.

Artık oynanan futbol kimseyi tatmin etmiyor. Seyirciler tribünden kaçtı. Yine bunun yanında hiçbir sponsor firma Türk futboluna yatırım yapmak istemiyor. Türkiye'de 15 yaş altında 10 milyon erkek var ancak nedense bunlardan oyuncular yetiştiremiyoruz.

Biz gidip yurt dışında yaşayan 3 milyon gurbetçiden milli takım ve kulüp takımlarını oluşturmaya çalışıyoruz. Alt yapıların mutlaka önemli hale gelmesi gerekiyor." diye konuştu.

Türk takımlarının ciddi bir borç batağı içinde olduğunu vurgulayan Türkmen, "Maalesef büyük takımların hepsi borç batağı içinde yüzüyor. Yakında bu borçlar döndürülemezse takımlarımız borç batağına saplanacaktır. Anadolu kulüpleri olarak biz haddimizi biliyoruz ama yinede bu durumdan etkileniyoruz. Futbolumuz kirlendiği için kimse Türk futboluna yatırım yapmak istemiyor. Futbolumuzun acilen temizlenmesi gerekiyor." dedi.

"TÜRK FUTBOLUNUN ACİLEN BÜYÜK BİR TEMİZLİĞE İHTİYACI VAR"
Türkiye'de futbolu yönetenlere çağrıda bulunan Başkan Nedim Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolumuzdaki kirlenmenin acilen temizlenmesi gerekiyor.

Temizlemek için UEFA'yı beklemeden kendi işimizi kendimiz görmemiz gerekirdi. Bir yılı kurtaracağız diye Türk futbolunun 10 yılını çöpe atamayız. Şu anda ciddi problemler var. Yakında Türk takımlarına Avrupa kapıları kapanırsa kimse şaşırmasın.

Bana göre UEFA Türk takımlarına asgari 3 yıl Avrupa Kupaları'na katılmama cezası verecektir. Çünkü UEFA olaylara sıfır toleransla bakıyor. Biz şike olaylarının patladığı gün bu olayı çözseydik bunlara gerek kalmayacaktı. Avrupa kupalarına katılamayınca artık biz kendi çöplüğümüzde kendi başımıza öteceğiz.

Avrupa'da olmadıktan sonra Türkiye liginde 30 yıl üst üste şampiyon olsan ne yazar. Önemli olan Avrupa'da başarılı olabilmek. Bana göre acilen Türk futbolunun büyük bir temizliğe ihtiyacı var. Bu gemi böyle fazla gitmez."

Türk takımlarının Avrupa Kupaları'nda mücadele ettikleri için oradaki pastadan pay aldığına dikkat çeken Nedim Türkmen, "Takımlarımız Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyor.

Böyle olunca biz de bu pastadan pay alıyoruz. Bu nedenle UEFA en ufak açığı değerlendirmek için çalışıyor. UEFA bizim dostumuz değil. Bir menfaat çakışması var." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler