UEFA şike için son noktayı koydu!

 VİRA taraftar grubunun internet sitesinden yayınlanan UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararında F.Bahçe, 4 maçta şike, 1 maçta şikeye teşebbüs, 3 maçta ise teşvik primi verip maç sonuçlarını etkilemekle suçlanıyor.Disiplinin gerekçeli kararı

UEFA şike için son noktayı koydu!

 VİRA taraftar grubunun internet sitesinden yayınlanan UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu'nun gerekçeli kararında F.Bahçe, 4 maçta şike, 1 maçta şikeye teşebbüs, 3 maçta ise teşvik primi verip maç sonuçlarını etkilemekle suçlanıyor.

Disiplinin gerekçeli kararı:
7 Mart 2011'de G.Birliği ve davalı arasında oynanan maçın sonucunu özellikle G.Birliği futbolcularına ödemeler yaparak etkilemek
15 Mayıs 2011'de Ankaragücü arasında oynanan maçın sonucunu özellikle Ankaragücü futbolcuları ile doğrudan iletişim kurarak etkilemek
1 Mayıs 2011'de Büyükşehir arasında oynanan maçta futbolcularına yapılan ödemeler.
8 Mayıs 2011'de Karabük maçında diğer takımın bir futbolcusunun oynamaması veya kötü oynamasını etkilemek.
22 Mayıs 2011'de Sivas maçında bir oyuncuya para teklif ederek, davalının lehine oynamasını sağlayarak maçın sonucunu etkilemek.


İŞTE TAHKİM'İN KARARLARI
7 Mart 2011'de oynanan G.Birliği-F.Bahçe maçı: Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun maçta şike yapılmasında doğrudan rol oynadığı hususunda tatmin olmuştur.
1 Mayıs 2011'de oynanan Fenerbahçe-İBB maçı: Tahkim, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 1 Mayıs 2011'de oynanan F.Bahçe-İBB maçına yönelik şike aktivitelerini sonuçlandırdığına tatmin olmuştur.
8 Mayıs 2011'de oynanan Karabük-F.Bahçe maçı: Ağır Ceza Mahkemesi gibi bazı dosyaların içerdiği bilgilere dayanan, 8 Mayıs 2011'de oynanan Karabük-F.Bahçe maçına yönelik şike aktivitelerinin kulübün temsilcileri olan Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu tarafından yönlendirildiği resmileşmiştir.
15 Mayıs 2011'de oynanan F.Bahçe-A.Gücü maçı: 15 Mayıs 2011'de oynanan Fenerbahçe- Ankaragücü maçında şike teşebbüsü olduğuna tatmin olmuştur. Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Cemil Turan'ın şike faaliyetlerinde aktif bir parça olduklarına inanmıştır.
22 Mayıs 2011'de oynanan Sivas-F.Bahçe maçı: Polis derlemesi, 16. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararlardan çıkan çeşitli deliller hesaba katıldıktan sonra Tahkim Kurulu, Aziz Yıldırım'ın, İlhan Ekşioğlu'nun 22 Mayıs 2011'de oynanan Sivasspor -F.Bahçe maçındaki şikeyi yönettiklerinin resmileştiğini göz önünde bulundurmuştur.
TEŞVİK VERİLEN MAÇLAR!..
17 Nisan 2011'de oynanan Trabzon-Bursa maçı: 17 Mayıs 2011'de oynanan Trabzon-Bursa maçına yönelik teşvik primi ödemelerinin Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Alaeddin Yıldırım tarafından yapıldığının belirlenmesi için kanıtlar yeterlidir.
22 Nisan 2011'de oynanan Eskişehir-Trabzonspor maçı: Tahkim Kurulu'nun görüşüne göre, polis derlemesi, TFF disiplin organlarının aldığı kararlar ve Ağır Ceza Mahkemesi gibi bazı dökümanların içerdiği bilgiler temyiz eden tarafın suçluluğunu kanıtlamaya yeterlidir. Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun teşvik primi aktivitelerini yönettiğine tatmin olunmuştur.
Trabzon-İBB maçı: 15 Mayıs 2011'de Trabzonspor-İBB arasında oynanan maçın sonucunu teşvik primi ödemeleri ile etkilemeye dahil olduğunu resmileştirmeye yeterlidir. Sonuç olarak teşvik primi ödemelerinin Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu tarafından yapıldığının belirlendiği kararına varmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler