UEFA resmi olarak onayladı!

UEFA Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Liginden çekip Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligine almasını resmi sitesinden de onayladı.

UEFA resmi olarak onayladı!

"UEFA 'ŞAMPİYON TS' DEDİ"
Mert Aydın: Kaos daha da artacak ve yankıları büyüyecek.

UEFA’nın kararı, 'İnceledik, Fenerbahçe’yi suçlu gördük, soruşturmanın içinde bulunmasına rağmen Trabzonspor’un suçlu olmadığını düşünüyoruz’ anlamına geliyor. TFF hiçbir karar vermezken, UEFA, 'Fenerbahçe' suçlu, asıl şampiyon Trabzonspor' diyor.

Katılırız ya da katılmayız, doğru ya da yanlı ama UEFA’nın mesajı, 'Biz Fenerbahçe’nin şike yaptığına ya da teşvşik primi verdiğine, Trabzonspor’un da asıl şampiyon olduğuna inanyoruz’ şeklinde.

Asıl konuşulması gereken, bu kararın nasıl alındığı. Başmüfettişin savcı ile sadece 1 saat yaptığı görüşmenin ardından mı yoksa TFF’nin 1.5 aylık süreçte verdiği bilgiler ışığında mı?

Sonuç olarak UEFA kendi yorumunu yaptı. Fenerbahçe’yi almayarak yola devam etseydi başka idi. Ama şimdi, Trabzonspor’u lige dahil etmesi, bordo mavili takımı şampiyon olarak gördüğünü gösterir. Bu çok tartışılır çünkü henüz bu konuda TFF bir karar verebilmiş değil.

"ACELE BİR KARAR DA OLABİLİR"
Bağış Erten: Görünen o ki, 3 Temmuz’dan bugüne Türk futbolunun alamadığı kararları UEFA aldı ya da almaya zorladı. Ortada bu kadar ciddi şüphe varken, bizim olaylarla baş edemememizin sonucudur bu. Keşke bunu dışarıdan gelen baskılarla değil, kendi hukuki sürecimiz içinde çözmeyi başarabilseydik.

Şampiyonlar Ligi’ne alınan Trabzonspor, şampiyon ilan edilmiş gibi olması yorumları doğru olabilir. Ancak bu, Şampiyonlar Ligi gibi büyük bir organizasyonu sakat bırakmamak için, eksik ve acele verilmiş bir karar da olabilir.

Acıbadem ile yolları ayırma, Fenerbahçe’nin birinci hedefinin TFF olduğunu gösteriyor. UEFA’nın Trabzonspor’u Şampiyonlar Ligi’ne alması da bize, bu konuda karar almak zorunda olduğumuzu gösteriyor. Başkalarının zorlaması acı bir şey. Kendi adaletini sağlayamanyanlara birileri adalet getiriyor.

"FUTBOL TARİHİMİZİN AKIŞI DEĞİŞTİ"
Uğur Vardan: Biz, geçen hafta etik kurulu raporundan sonra verilecek kararın, tarihi olacağı öngörüsünde bulunmuştuk. Ne yazık ki bu olmadı. 100 yıllık futbol tarihimizin en tarihi günü bugün olacak. Saat 18.00 itibariyle futbol tarihimizin akışı değişti.

Temmuz ayı başından bu yana ortaya çıkan kaos giderek büyüdü ve bir gecede çözüldü. UEFA art arda kararlar aldı. Ne yazık ki kendimiz çözmedik, UEFA el koydu. ‘Siz yapamıyorsunuz, ben çözeyim, yol göstereyim' dedi. En büyük sorumlu TFF’dir. Krizi iyi yönetemedi ve çelişkili açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler