UEFA resmen men etti

-CAS, Finansal Fair-Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle UEFA'nın Malaga Kulübü'ne verdiği UEFA kupalarından 1yıl men cezasını onadı  La Liga ekibi gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacak  UEFA'nın kararına yaptığı itiraz itirazı reddedilince CAS'

UEFA resmen men etti
-CAS, Finansal Fair-Play kurallarına uymadığı gerekçesiyle UEFA'nın Malaga Kulübü'ne verdiği UEFA kupalarından 1yıl men cezasını onadı 
 
La Liga ekibi gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi'ne katılamayacak 
 
UEFA'nın kararına yaptığı itiraz itirazı reddedilince CAS'a giden Malaga, burada da umduğunu bulamadı. CAS, UEFA'yı haklı bularak 1 yıllık cezayı onadı. Böylece La Liga ekibi, gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkını kaybetti. 
 
Malaga Kulübü'nden cezanın onanmasının ardından yapılan açıklamada, UEFA Finansal Fair-Play kurallarının tüm parametrelerinin yerine getirildiği savunuldu. 
 
UEFA'nın geçen yıl 21 Aralık'ta açıkladığı karar gereği, Finansal Fair-Play kurallarına uymadığı tespit edilen Malaga'nın 1 yıl UEFA kupalarından men edileceği belirtilmiş, ayrıca cezanın 1 yıl daha uzatılabileceği kaydedilmişti. 31 Mart'ta UEFA nezdinde karara itiraz eden Malaga, cezayı 1 yılda sabitlese de cezanın kaldırılmasını başararamış ve ardından CAS'a başvurmuştu. 
 
MALAGA YERİNE AVRUPA LİGİ'NE GİDECEK TAKIM  
 
 La Liga'yı 6. sırada bitiren ve gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan Malaga, CAS'ın kararından sonra bu hakkını yitirmiş oldu. Ligdeki sıralamaya göre, Malaga'nın yerine, ligi 8. bitiren Rayo Vallecano'nun Avrupa Ligi'ne katılması gerekiyor. Ancak Rayo Vallecano'nun da benzer ekonomik gerekçeler nedeniyle men cezası bulunuyor. Rayo Vallecano ile ilgili kararın değişmemesi halinde Valencia ve Betis'ten sonra UEFA Avrupa Ligi'ne katılacak 3. İspanyol takımı Sevilla olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler