UEFA resmen açıkladı

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapılan yılın ilk toplantısında, ''Avrupa için Avrupa Futbol Şampiyonası'' prensibi doğrultusunda Euro 2020'ye, 13 ülkenin ev sahipliği yapmasına karar verdi.UEFA Başkanı Michel Platini'nin başkanlığında

UEFA resmen açıkladı

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapılan yılın ilk toplantısında, ''Avrupa için Avrupa Futbol Şampiyonası'' prensibi doğrultusunda Euro 2020'ye, 13 ülkenin ev sahipliği yapmasına karar verdi.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin başkanlığında toplanan İcra Komitesi'nde alınan karara göre, Euro 2020 finallerine Avrupa'nın 13 ülkesi ev sahipliği yapacak. Ülkelerden 12'si, üç ''grup maçı'' bir de son 16 ya da çeyrek final maçı olmak üzere bir ''eleme usulü maç''a ev sahipliği yaparken, bir ülkede de yarı finaller ve final maçı oynanacak. UEFA İcra Komitesi, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (Euro 2016) ev sahipliği yapacak statlara onay verdi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) İcra Komitesi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, Euro 2016'nın düzenleneceği 10 stada onay verdi.

Fransa Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonanın statları; Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marsilya, Nice, Paris, Saint-Denis (Stade de France), Saint-Etienne ve Toulouse olarak belirlendi.

Şampiyonadan önce UEFA'ya üye federasyonlar, 2014 Eylül ayında eleme maçlarına başlayacak. 2015 yılının sonunda, finallerde mücadele edecek takımların eşleşmeleri belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler