UEFA kararına hukukçular ne dedi?

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA kararıyla Avrupa kupalarından men edilmesi hakkında hukukçular konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Kurallar uygulanmadı Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, “Bu karar sürpriz değil, çünkü ben böyle bir beklenti içindeydim

UEFA kararına hukukçular ne dedi?
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA kararıyla Avrupa kupalarından men edilmesi hakkında hukukçular konuyla ilgili açıklamalar yaptı.
 
Kurallar uygulanmadı
 
Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, “Bu karar sürpriz değil, çünkü ben böyle bir beklenti içindeydim. Daha önce de UEFA’nın dosyayı kapatmadığını ifade etmiştim. Şunu kabul etmek lazım, olayların bu noktaya gelmesinin en büyük sorumlusu TFF’dir. TFF, elindeki hukuk kurallarını doğru uygulamadı ve de bir takım garip cezalar vermiştir. Kulüplere ceza vermeyerek aklı sıra onları koruma yolunu seçmiştir. Hâlbuki o zaman hukuk kurallarını uygulasaydı, bugün buralara gelmezdik. Ama ne yazık ki TFF aklı sıra bu işi çözdüğünü zannederek işin işinden çıkmaya çalıştı” diye konuştu.
 
Şikeye tolerans yok
 
Spor Hukuku uzmanı Avukat Metin Ünlü, “UEFA verdiği bu kararla, ‘Şikeyi bile düşünmeyeceksin kardeşim’ dedi. UEFA, ‘Şikeyi düşünmek bile disiplin suçudur’ diyor. ‘Eğer şike yaptıysan, karıştıysan bana bunun kriterlerini getir ki bu isimleri spor aleminden uzaklaştırayım’ diyor. UEFA net olarak iki kulübün de yöneticilerinin şike suçu konusunda bir girişimde bulunduklarını ima ediyor. Onu bile cezalandırıyor. Yani bizim PFDK ve Tahkim’in getirdiği kriterleri ‘Nazara almıyorum’ diyor. Bizim TFF’nin şu an itibariyle tüm kurullarıyla birlikte istifasını vermesi gerekiyor” dedi.
 
Daha büyük sıkıntılar olacak
 
Spor hukukçusu avukat Şekip Hardal, “İkinci dalga, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ceza aldığı maçlardaki rakiplerle futbolcu ve teknik adamları içerecek. 3. dalga ise UEFA, Tahkim aşamasından sonra, Futbol Federasyonu’na, ‘gereğini yapın’ çağrısında bulunmasını içeriyor. Açıkçası, Yıldırım Demirören federasyonu 3 Temmuz sürecinde sınıfta kaldı. UEFA, Türk federasyonundan yaptırım istediğinde ise liglerin şeklinin değişmesi gibi sıkıntılar gündeme gelecek” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor