Üç futbolcu itiraz etti!

Şike soruşturması kapsamında yer aldığı için maç kadrolarına alınmayan Mehmet Yıldız, Sercan Yıldırım ve Gökçek Vederson karara itiraz etti.Futbolda şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede şike ve teşvik ile suçlandığı için stadlara girişi yas

Üç futbolcu itiraz etti!

Şike soruşturması kapsamında yer aldığı için maç kadrolarına alınmayan Mehmet Yıldız, Sercan Yıldırım ve Gökçek Vederson karara itiraz etti.

Futbolda şike soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede şike ve teşvik ile suçlandığı için stadlara girişi yasaklananlardan ilk itirazlar geldi.

Soruşturma savcısı Mehmet Berk'in kararı ile hakkında 'seyirden yasaklama kararı' bulunan Eskişehirsporlu futbolcu Mehmet Yıldız'ın avukatı Polat Küçük karara itiraz etti. Avukat Küçük dilekçesinde “Bu durumda kanun hükmü değerlendirilmesi sonucunda müvekkilimin maçları izlemek için değil, müsabakalarda aktif olarak yer almak için stada giriş yapacağı anlaşılmaktadır" dedi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede adı geçen ve "Seyirden yasaklı" listesinde bulunan Galatasaraylı futbolcu Sercan Yıldırım, bunun için itirazda bulunduğunu söyledi. Sercan, yaptığı açıklamada, yasak nedeniyle takımının bugün yaptığı antrenmana katılamadığını belirterek, "Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Zaten savunmamı yazıp, avukatım vasıtasıyla gerekli mercilere itirazda bulunduk" dedi.

Bursaspor Yönetim Kurulu da, şike soruşturması kapsamında Vederson ile ilgili alınan karara itiraz etti. PFDK'ya itirazları gönderdiklerini belirten Bursaspor Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Avukat Öztürk Yazıcı, "PFDK'ya itirazda bulunduk ve yürütmenin durdurulmasını istedik. 6222 sayılı kanunun 18/1 ve 18/3 fıkraları uyarınca kararın yasaya aykırı olarak kurulduğunu belirttik. Kapsam dışına çıkarak meslek ve sanatın icrasından men şeklinde kanunda hüküm yok. Kanunlar lafsıyla ve ruhuyla bir bütündür. Kanunun neyi kast ettiğini bilmek buna göre hareket etmek gerekiyor. Maalesef lafsıyla ruhuyla iyi yorumlamadıkları açıkça ortada. Bu da mağduriyete yol açılıyor. 'Çok acil' koduyla müracaat ettik, tazmin haklarını saklı tutğumuzu belirttik" dedi.

Eskişehirsporlu Futbolcu Mehmet Yıldız'ın avukatı Polat Küçük tarafından İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 3 sayfalık dilekçede, “6222 Sayılı Kanun kapsamında 18. maddede geçen seyirden yasaklanma hükmüne dayanılarak verilen iş bu karar hukuken yanlış ve aykırı bir uygulamaya neden olmuştur" dedi.

“MAÇLARI İZLEMEK İÇİN STADA GİTMİYOR"

Kanunun 18. maddesinde yer alan “Seyirden yasaklanma" ibaresinden kişinin müsabakaları ve antrenmanları izlemek amacıyla spor alanlarına girişin yasaklanmasının anlaşıldığına dikkat çeken Avukat Polat Küçük, “Bu durumda kanun hükmü değerlendirilmesi sonucunda müvekkilimin maçları izlemek için değil, müsabakalarda aktif olarak yer almak için stada giriş yapacağı anlaşılmaktadır. Bu durumda da savcılık makamının verdiği karar hukuken uygulanamaz nitelikte olması nedeninden ötürü dikkate alınması zaruridir" ifadelerini kullandı.

Mehmet Yıldız'ın savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığını hatırlatan Avukat Küçük, müvekkili hakkında hürriyeti kısıtlayıcı ve Anayasal haklarını zedeleyici bir kararın savcı tarafından verilmesinin “Kılıçların eşitliği" ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Avukat Küçük dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Müvekkilim milli sporcu olup, bu bağlamda aktif spor hayatına devam etmektedir. Bu yaptırımın ne kadar süreceğinin belli olmaması, meslek hayatının devamının, süregelirliğe bağlı olması gerektiği, şayet aktif spor hayatının kesilmesi durumunda da sona ereceği düşünüldüğünde verilen kararın hukuka uygun olması düşünülemez. Müvekkilim hakkında uygulanan kararın ne gibi sonuçlar doğuracağı açıktır. Ancak düşünmek gerekir ki müvekkilim dava sonunda beraat etmesi halinde bu uygulamanın verdiği mağduriyeti kim karşılayacaktır?"

KARAR BİZE TEBLİĞ EDİLMEDİ

Savcılık tarafından verilen kararın Mehmet Yıldız'a ve kendisine tebliğ edilmediğine dikkat çeken Küçük, “Gıyapta verilmiş kararın hukuka uygun yanı yoktur. Bu nedenle Mehmet Yıldız hakkında verilen seyirden yasaklanma kararının kaldırılmasını, aksi halinde ise seyirden yasaklanma kararına dayanılarak futbol müsabakalarından yasaklanma şeklinde ortaya çıkan uygulamanın hukuka uygun olmadığının tespiti ve bu yönde kararın kaldırılmasını talep ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler