U20 için Hazırlıklar Erken Başladı

  Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında ülkemizde yapılacak olan ve bir ayağı Rize'de gerçekleşecek olan FIFA U20 Dünya Futbol Şampiyonası için hazırlıklara erken başladıklarını söyledi. Bakırcı, "2013'te ülkemi

U20 için Hazırlıklar Erken Başladı

 

 Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında ülkemizde yapılacak olan ve bir ayağı Rize'de gerçekleşecek olan FIFA U20 Dünya Futbol Şampiyonası için hazırlıklara erken başladıklarını söyledi. Bakırcı, "2013'te ülkemizde yapılacak olan bu organizasyon, ülkemizin 2020'deki Avrupa Şampiyonasına evsahipliği yapması adına referans olacak." dedi.

 Bakırcı, gazetecilerle bir araya gelerek yapılacak olan şampiyona hakkında bilgiler verdi. Organizasyonda Rize'nin ev sahipliğini en güzel şekilde yapacağını belirten Bakırcı, "Rize Yeni Şehir Stadyumu'nu proje aşamasındayken bu tip uluslar arası maçların oynanabileceği kriterlere uygun hazırlamıştık. Bu organizasyon İstanbul, Bursa, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon ve Rize de yapılacak. Öğrendiğimiz kadarı ile iki gün 3 maç ve ayrıca bu süre içerisinde milli maçlarımızın bir kısmı da burada oynanacak." dedi.

 Şampiyona hazırlıklarına 3 sene önceden başladıklarını ifade eden Başkan Bakırcı, "FIFA'dan heyetler buraya geldi. Sadece stadyum değil ilin diğer kriterlerini de göz önüne alarak bizi de buna layık gördüler. Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Rizelilerden arzumuz; burada oynanacak olan maçlarda stadyumu doldurmaları ve misafirlerimize iyi bir ev sahipliği yapmalarıdır. Bu organizasyonu başarılı bir şekilde tamamlamamız 2020 yılında planlanan FIFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ülkemizin evsahipliği yapması adına referans olacaktır. U20'nin başarıyla tamamlanması 2020'nin de ülkemizde yapılması konusunda FIFA heyeti tarafından olumlu karşılanabilir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor