U19 Avrupa Futbol Şampiyonası başlıyor!

Türk Milli Takımı, Litvanya'da gerçekleştirilecek ve 1 Ağustos'ta oynanacak final maçıyla sona erecek şampiyonada Fransa, Gürcistan ve Sırbistan ile B Grubu'nda mücadele edecek. A Grubu'nda ise Litvanya, Hollanda, Portekiz ve İspanya yer alıyor.19 Yaş Alt

U19 Avrupa Futbol Şampiyonası başlıyor!

Türk Milli Takımı, Litvanya'da gerçekleştirilecek ve 1 Ağustos'ta oynanacak final maçıyla sona erecek şampiyonada Fransa, Gürcistan ve Sırbistan ile B Grubu'nda mücadele edecek. A Grubu'nda ise Litvanya, Hollanda, Portekiz ve İspanya yer alıyor.

19 Yaş Altı Milli Takımı, gruptaki ilk maçında yarın saat 17.00'de Sırbistan ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, ikinci maçını 23 Temmuz Salı günü saat 20.45'te Fransa, son maçını da 26 Temmuz Cuma günü saat 16.30'da Gürcistan ile yapacak.

Şampiyonada grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı final maçları 29 Temmuz Pazartesi günü, final maçı ise 1 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

Kadro
Teknik sorumlu Okan Buruk yönetimindeki 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:
Süheyl Çetin, Okan Deniz, Ozan Tufan (Bursaspor), Muhammet Serdar Yazıcı (Eskişehirspor), Hakan Cinemre, Salih Uçan, Recep Niyaz (Fenerbahçe), Ahmet Yılmaz Çalık, İlkay Durmuş (Gençlerbirliği), Onurcan Piri (Giresunspor), İbrahim Yılmaz, Enver Cenk Şahin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Okay Yokuşlu (Kayserispor), Cantuğ Temel (Orduspor), Abdülkerim Bardakçı (Torku Konyaspor), İbrahim Coşkun (Auxerre), Sinan Bakış, Okan Aydın (Bayer Leverkusen).
Türkiye, 2004'te ikinci oldu
19 Yaş Altı Milli Takımı, her yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na en son 2011'de katılmıştı.

Romanya'da yapılan şampiyonaya 2-0'lık Sırbistan mağlubiyeti ile başlayan milliler, daha sonra Belçika ile 1-1 berabere kalmış, İspanya'yı da 3-0 yenmesine rağmen grup aşamasında elenmişti.

2009'da Ukrayna, 2006 yılında ise Polonya'da düzenlenen şampiyonalarda gruplardan çıkmayı başaramayan 19 Yaş Altı Milli Takımı, en önemli derecesini 2004 yılında elde etti.

İsviçre'de yapılan organizasyonda Polonya, İspanya ve Almanya ile aynı grupta yer alan Türkiye, toplam 4 puanla yarı finale yükseldi. Yarı finalde ev sahibi İsviçre'yi 3-2 yenen milliler, finalde İspanya ile karşılaştı. Maçı 1-0 kaybeden Türkiye, Avrupa ikincisi oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor