Türkmen yeniden başkan seçildi

Spor Toto Süper Lig takımı Orduspor’un kulüp başkanlığına Nedim Türkmen yeniden seçildi. Orduspor Kulübü’nün 31. dönem başkanını belirleyecek olağanüstü seçimli genel kurulu Balıktaşı Otel’de yapıldı. Kalabalık bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu genel

Türkmen yeniden başkan seçildi

Spor Toto Süper Lig takımı Orduspor’un kulüp başkanlığına Nedim Türkmen yeniden seçildi.

 

Orduspor Kulübü’nün 31. dönem başkanını belirleyecek olağanüstü seçimli genel kurulu Balıktaşı Otel’de yapıldı. Kalabalık bir güvenlik görevlisinin de bulunduğu genel kurula dışarıdan hiç kimse alınmazken otel girişinde kulüp üyeleri için özel bir masa kuruldu. Genel Kurula katılan üyelere yaka kartları verilirken, genel kurulun yapılacağı salon tamamen doldu. Genel kurula siyasi partilerden sadece AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, 21. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt katıldı.

 

Genel Kurulda faaliyet raporu, denetim kurulu raporu üyelerin oy birliği ile ayrı ayrı ibra edildi. Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, faaliyet raporunu öncesi yaptığı konuşmada 3 yılda yapılan hizmet ve yatırımlardan örnekler verdi. Her geçen gün bütçesi ve cazibesi artan bir kulüp olduklarını belirten Türkmen, “Bizim idealimiz şu. Biz sadece Orduspor Kulübü değiliz, spor kulübüyüz. Herkes spor yapsın istiyoruz. Bu voleybol olur, basketbol olur, yüzme olur. Hepsi Orduspor’un çatısı altında bunları yapsın istiyoruz. Biz hazırız. Ordu şehri turizm ve spor şehri olmak zorunda. Fındık var sadece ama fındıktan sağlanan gelir artık yetmiyor maalesef.

 

Havaalanı, çevre yolu, Karadeniz-Akdeniz yolu, Süper Lig’de Orduspor’un bu şehri tutacağına inanıyorum. 2014 yılında havaalanının bitmesinden sonra Ordu’nun şehir nüfusunun 300 binlere çıkmaması için hiçbir neden yok. Sürekli göç veren bir şehiriz. Milletvekili sayısı bile 7’den 5’e düşüyor. Ama bunu tersine çevirebiliriz. Biz şu anda Ordu’nun çok önemli bir misyonunu üstlendiğimizin farkındayız. Ordu’nun markası Orduspor’dur” dedi.

 

Türkmen, konuşmasında 3 yıl sonra kulübün bütçesini 100 milyon dolara çıkaracaklarını, 4. yılda halka açılmaya gidebileceklerini, 7. ve 8. yılında değeri 500 milyon dolar olan bir kulüp haline getirmeyi hedeflediklerini de kaydetti. Türkmen, vaatlerini ise şöyle sıraladı: “Gelecek 3 yılda Orduspor’u Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden bir kulüp haline getireceğiz. Bunu ben size taahhüt ediyorum. Orduspor kalıcı gelir kaynaklarıyla kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerine duran bir kulüp haline getireceğiz.”

 

ORDUSPOR LOGOSUNDA DEĞİŞİKLİK

Konuşmaların ardından Nedim Türkmen seçimlere tek aday olarak girdi. Yapılan seçimlerde Türkmen, genel kurula katılan tüm üyelerin oylarını alarak güven tazeledi. Seçimde ayrıca yeni Orduspor logosu da kabul edildi. Divan tarafından yapılan oylamada üyeler, logonun değiştirilmesine karar verdi. Karar gereği Orduspor’a atfen yakıştırılan ‘mor menekşeler’ logoya işlendi. Yeni Orduspor logosunda fındık figürü kaldırılarak yerine menekşe kondu. Menekşenin ortasındaki yıldızın 5 kolu ise 1967 yılında Orduspor Kulübü’nü kuran Karadeniz İdman Yurdu, Yolaç, Ordu Gücü, 19 Eylül ve Ocak kulüplerini simgeledi.

 

TÜRKMEN, İDDİALI KONUŞTU

Orduspor’da yeniden kulüp başkanı seçilen Nedim Türkmen, yaptığı açıklamada, 3 yıl içinde Avrupa kupalarına gitmeyi, 5 yıl içinde Süper Lig şampiyonluğu elde edeceklerini taahhüdünü yeniledi. Türkmen, “Sorumluluğumuz arttı. Birlik ve bütünlük konusunda bize düşen her türlü sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Hedefimiz 3 yıl içinde Avrupa kupalarına katılmak, 5 yıl içinde Süper Lig şampiyonluğudur. Ben bunu söylüyorum ama gülüyorlar bize. Hayallerimiz olamazmış gibi sanki. Ama biz bunu önce hayal ediyoruz, sonra inanıyoruz ve başarıyoruz. Bunu da başardığımızı bütün Türkiye görecek” diye konuştu.

 

Seçim sonunda genel kurul salonuna gelen Ordu Valisi Orhan Düzgün de, “Orduspor’un Süper Lig’de ve Avrupa kupalarında iyi ve başarılı sonuçlar almasını arzu ediyorum. Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

ORDUSPOR YÖNETİM KURULU

Genel kurulda Orduspor Kulübü Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Nedim Türkmen, Uğurcan Ataoğlu, Adem Türkmen, Akın Çiçek, Çoşkun Memiş, Engin Başyazgan, Hakan Şahin, Tamer Aktaş, Seyid Ali Gündoğdu, Levent Yıldırım, Murat Gürsoy, Ömür Hamdi Köleoğlu, Saltuk Orkun Elibol, Hasan Çebi, Tahsin Türkmen, Zühtü Başar Aşmaz.

 

TFF Delegeleri ise Nedim Türkmen, Ergin Başyazgan, Murat Gürsoy, Ömür Hamdi Köleoğlu, Zühtü Başar Asmaz ve Saltuk Orkun Elibol’dan oluştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler