Türkmen üyelikten istifa etti!

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Galatasaray kongre üyeliğinden istifa etti. Türkmen, açıklamasında "Başka Anadolu kulübü yöneticilerine örnek teşkil etmek için istifa ediyorum" dedi30 Ocak 2012 tarihli istifa dilekçesini Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı

Türkmen üyelikten istifa etti!

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Galatasaray kongre üyeliğinden istifa etti. Türkmen, açıklamasında "Başka Anadolu kulübü yöneticilerine örnek teşkil etmek için istifa ediyorum" dedi

30 Ocak 2012 tarihli istifa dilekçesini Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'na gönderen Başkan Türkmen şu ifadeleri kullandı:
“01.06.2009 tarihinde başkanlık koltuğuna oturduğum Orduspor Kulübü ile 29.05.2011 tarihinde Süper Lig’e yükselme sevincini yaşadık.

Sevincimizi ancak bir ay yaşayabildikten sonra, kendimizi hiç de ummadığımız bir futbol ikliminin ortasında bulduk. Aylardır Türkiye gündemini meşgul eden şike soruşturması karşısında, Orduspor Kulübü olarak 'Bu ligde yeniyiz, susalım, uyum sağlayalım' demedik. Bu güzel oyunun arınması, güzel olarak kalması adına, doğru bildiklerimizi, kendimizi içinde bulduğumuz düzenin inadına yüksek sesle dile getirdik.

Bir 'Orduspor Kulübü duruşu' sergiledik. Temsil ettiğimiz kulübe, şehre ve o şehrin insanlarına yakışır bir biçimde sergilediğimiz bu duruşla, Anadolu kulüplerinin de Türk futbolunda söz sahibi olabileceğini, görüşlerini bağımsız bir biçimde dile getirebileceğini gösterdik.

Ancak bu süreç içerisinde, Orduspor Kulübü adına dile getirdiğimiz düşüncelerin içi, bir üyelik kullanılarak boşaltılmaya çalışıldı.

Büyük olarak nitelenen kulüplerde kongre üyelikleri bulunan Anadolu kulüpleri başkanları, federasyon başkanları futbolun dününde ve bugününde gözler önünde dururken, Nedim Türkmen’in Galatasaray Kulübü kongre üyeliği, bazı çevrelerce kötü niyetli olarak kullanılarak gündemde tutulmuş ve Orduspor Kulübü’nün bağımsızlığına, her kulübe eşit mesafede olduğu gerçeğine ve büyük hedeflerine gölge düşürülmeye çalışılmıştır.

Bunun yanında dört ay gibi kısa sürelik Süper Lig deneyimimiz, Anadolu Kulüplerinin başkanlarının, aynı kategorideki başka bir takımın üyesi olması durumunun sakıncalarının farkına varmamıza yetmiştir.

Bütün bu gerçekler ışığında, kulübüm Orduspor’un bu durumdan zarar görmemesi ve diğer Anadolu Kulüplerine de örnek teşkil etmesi açısından, Türkiye’de ve dünyada yüz binlerce taraftarı olan ve koyu bir taraftarı olduğum ORDUSPOR Kulübü Başkanı Nedim Türkmen olarak, Galatasaray kongre üyeliğimden istifa ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler