Türkiye Kupasının formatı değişti

 Demirören'in, "Üzülerek söylüyorum Türkiye Kupası amacından sapmış ve değer kaybetmeye yüz tutmuş bir organizasyon haline geldi. Ülkenin tüm kentlerinin temsili ile adıyla örtüşen, daha fazla sayıda maçın oynandığı, heyacanı, kalitesi, ekonomik değeri ve

Türkiye Kupasının formatı değişti

 

Demirören'in, "Üzülerek söylüyorum Türkiye Kupası amacından sapmış ve değer kaybetmeye yüz tutmuş bir organizasyon haline geldi. Ülkenin tüm kentlerinin temsili ile adıyla örtüşen, daha fazla sayıda maçın oynandığı, heyacanı, kalitesi, ekonomik değeri ve futbola katkısıyla ilgiyle izlenen bir Türkiye kupası gerçekleştireceğiz" sözleri üzerine harekete geçen federasyon yeni kupa statüsü ile hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldi.

 

150'den fazla takım


Kupanın bu sezon ilk kez uygulanacak formatı, tüm Türkiye'nin bu organizasyonda temsil edilmesini amaçlıyor. Profesyonel liglerde mücadele edecek 124 takımın yanı sıra, Süper lig, Bank Asya 1. Lig, 2. ve 3. Lig'de takımı bulunmayan kentlerden Amatör Küme şampiyonları da Türkiye Kupası'nda oynama hakkını elde edecek.

 

Federasyon yetkilileri 150'den fazla takımın katılımı ile gerçekleştirilecek organizasyonun sezon boyuna yayılmasının hedeflendiğini ve heyecanın tüm kategorilerde yaşanacağını kaydetti. Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig statülerinin ilan edilmesinden sonra sezon planlaması Türkiye Kupası'na göre yapılacak ve Eylül ayı sonundan itibaren maçlar start alacak.

 

Eleme ve grup maçları


Takım sayısının fazlalığı nedeniyle üst ligderde mücadele edecek takımlar Türkiye Kupası'na daha sonraki kademelerden iştirak edecek. İlk tur maçlarının eleme yöntemiyle yapılmasını planlayan federasyon, daha sonra grup maçlarına geçecek. Geçen sezonu 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle erken bitirmek zorunda kalan TFF bu yıl sezon bitiş tarihini Mayıs ayının son haftası olarak belirleyecek.

 

Böylece hem Avrupa kupalarında mücadele eden tamsilcilerimize rahatlık sağlanacak, hem de kupa maçlarının oynanacağı tarihler konusunda sıkıntı yaşanmayacak.

 

Ödüller artacak


Federasyon, Türkiye Kupası'na katılacak takımlara maddi kaynak sağlama konusunda da aktif rol oynayacak. İlk turdan itibaren kulüplere belli bir miktar katılım payı ödenecek. Türkiye Kupası organizasyonunun naklen yayınları için yeni bir ihale söz konusu olacak ve kupanın isim haklarıyla birlikte sağlanacak gelir bir havuzda toplanacak. Havuzda biriken para kulüplerin başarı oranına göre dağıtılacak. Kupanın naklen yayın ve isim hakkı gelirlerinin 10 milyon doların üzerinde bir değere pazarlanmasını hedefleyen federasyon, özellikle grup maçlarında kulüplere ciddi bir kaynak sağlamış olacak. Bu arada İddaa gelirleri de özellikle alt liglerde maddi sıkıtı yaşayan kulüplere nefes alma olanağı yaratacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler