Türkiye İstatistik Kurumu yine iş çıkardı

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonun ardından bu kez de işsizlik verilerini erken açıkladı. Saat 10:00'da açıklaması gereken verileri 09.30 sularında SMS ile abonelerine gönderen kurum, ekim ayı işsizlik oranın yüzde 9.1, tarımdışı işsizliğin ise

Türkiye İstatistik Kurumu yine iş çıkardı

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyonun ardından bu kez de işsizlik verilerini erken açıkladı. Saat 10:00'da açıklaması gereken verileri 09.30 sularında SMS ile abonelerine gönderen kurum, ekim ayı işsizlik oranın yüzde 9.1, tarımdışı işsizliğin ise yüzde 11.4 olduğunu duyurdu.

GEÇEN AY ENFLASYONU ERKEN AÇIKLAMIŞTI

TÜİK, 3 Aralık'ta ise enflasyon verilerini 17 dakika önce yayınlamış ve bu nedenle soruşturma açılmıştı.   Beklenenden düşük çıkan enflasyon rakamının faizi düşüreceğini tahmin edenlerin bu bilgili paraya çevirdiği ileri sürülmüştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir konuyla ilgili olarak ''Enflasyon verilerini biz erken açıklamadık. Reuters kendisi bir program kullanarak bizim yayınlamadığımız veriyi alıp kullandı'' değerlendirmesinde bulunmuştu. Aydemir "Gerekli tedbirleri aldık. Bundan sonra böyle bir durumla karşılaşmayacağız. Bundan sonra ek tablolara belki de saat 10.00'dan bir müddet sonra ulaşılacak'' demişti.

TÜİK SAAT 10:00'DA BÜLTEN YAYINLADI

TÜİK, Türkiye'de işsizlik oranının, 2012'nin Ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim göstermeyerek, yüzde 9,1 olduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor