Türkiye ile Gürcistan 5. kez

 Bugüne kadar yapılan karşılaşmalarda Türkiye 2 kez kazandı, bir kez kaybetti, bir maç da berabere bitti.Türkiye, Gürcistan ile ilk maçını 21 Ağustos 2002 tarihinde Trabzon'da yaptı. Milliler, 17. Dünya Kupası'ndaki üçüncülükle tarihi başarıya imza attıkl

Türkiye ile Gürcistan 5. kez

 

Bugüne kadar yapılan karşılaşmalarda Türkiye 2 kez kazandı, bir kez kaybetti, bir maç da berabere bitti.

Türkiye, Gürcistan ile ilk maçını 21 Ağustos 2002 tarihinde Trabzon'da yaptı. Milliler, 17. Dünya Kupası'ndaki üçüncülükle tarihi başarıya imza attıkları organizasyonun ardından ilk karşılaşmalarında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki özel karşılaşmada rakiplerini Arif Erdem, Cihan Haspolatlı ve Nihat Kahveci'nin golleriyle 3-0 yendi.

Ay-Yıldızlı ekip, 18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ilk sınavında da rakibini yine Trabzon'da ağırladı. 4 Eylül 2004 tarihinde Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmada Fatih Tekke'nin golüyle 1-0 öne geçen milliler, Asatiani'nin golüne engel olamadı ve maç 1-1 berabere bitti.

18. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 30 Mart 2005'te Tiflis'te yapılan rövanş maçından ise Türkiye 5-2 galip ayrıldı. Ay-Yıldızlı ekibin bu maçtaki gollerini Tolga Seyhan, Fatih Tekke (2), Koray Avcı ve Tuncay Şanlı attı. Gürcistan'ın golleri ise Amisulashvili ve Iashvili'den geldi.

İki ülke A milli takımları son maçlarını 7 Şubat 2007'de yaptı. Tiflis'teki özel maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor