Türkiye-Finlandiya Maçı Sonrası

  A Milli Takım'ın Avusturya'nın Salzburg kentinde Finlandiya ile yaptığı ve seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle hakem tarafından resmen bitirilmeyen hazırlık maçıyla ilgili kararın FIFA tarafından verileceği bildirildi. A Milli Takım İdari Koordinatörü

Türkiye-Finlandiya Maçı Sonrası

 

 A Milli Takım'ın Avusturya'nın Salzburg kentinde Finlandiya ile yaptığı ve seyircilerin sahaya girmesi nedeniyle hakem tarafından resmen bitirilmeyen hazırlık maçıyla ilgili kararın FIFA tarafından verileceği bildirildi. 

A Milli Takım İdari Koordinatörü Mustafa Eröğüt, karşılaşma resmen bitmeden seyircilerin sahaya girmesi üzerine Avusturyalı hakem Manuel Schüttengruber'in uzatma dakikalarını oynatmadan soyunma odasına gittiğini anımsatarak, maçla ilgili kesin kararı FIFA'nın vereceğini söyledi.

A Milli Takım'ın Salzburg Red Bull Arena Stadı'nda Finlandiya ile yaptığı hazırlık maçının resmen bitmesine üç dakika kala sahaya giren bir grup Türk seyircinin ay-yıldızlı futbolculara sarılarak formalarını almak istemesi ve stat güvenlik görevlilerinin bunu engellemede başarısız kalması üzerine hakem Manuel Schüttengruber, diğer iki hakemle soyunma odasına gitmişti.

 

“BU OYUNDAN MEMNUN OLMAMAK ZOR AMA SKOR ANLAMINDA ÜZÜNTÜLÜYÜM”

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı maç sonrası yaptığı açıklamada, oynanan iki hazırlık maçında 20 oyuncunun oynandığını hatırlatarak, “Genel olarak değerlendirecek olursak bu maçın oyun anlamında ritmi açısından, ikinci yarıda 25 dakika da maçı çevirdiler, iyi oynadılar, top bizde kaldı. Rakip 3 pozisyon buldu bulmadı. İlk gol duran toptan döndü, ikinci gol öyle. Olumlu anlamda çıkaracak şeyler vardı, beni tatmin etti. 20 oyuncunun oynaması ve bunlardan çıkaracağımız oyuncu profilleri çok önemli. Bu oyundan memnun olmamak zor ama skor anlamında üzüntülüyüm tabi. Biz böyle oynadığımız sürece böyle maçları kaybetmeyiz. En fazla bir tane kaybedersin çoğunu kazanırsın” dedi.

Oynanan maçlardan çıkardıkları derslerin olduğunu söyleyen Avcı, "İlk maçtan da çıkardığımız olumsuz dersler var, ikinci maçtan da. İlk yarıda önde oynadığımız anlarda dönen toplarda uzak kaldık, o anlarda zaman zaman kalemize geldiler ama pozisyon olmadı. İkinci yarıda 25 dakika müthiş bir oyun ama 2-2 olduktan sonra gitti geldi oyun. Pozisyon vermek olumsuz anlamdaki dersti. Ama doğru anlamda oynayan bir oyuncu grubu vardı. Rahat bırakmamak lazım rakibi, daha önce kapatacaksın tabi çarpıp gol de oluyor bunlar da var ama genelde oyun beni tatmin etti” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAŞADIK BU GÜNE KADAR”

Milli takıma Finlandiya maçıyla veda eden kaleci Rüştü Reçber ise kendisi için güzel bir son olduğunu ifade ederek, “Bana çok güzel bir ortam yaşattılar. Herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel şeyler yaşadık bu güne kadar. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kalbim hep onlarla. Yeni bir oluşum içerisindeler. İnanıyorum ki 2014 Dünya Kupası’na gidecekler. Bugün sahadan mağlubiyetle ayrıldık ama önemli olan oynanan oyun. Bugün oynanan oyunda da çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor